Perde Sanat Tiyatrosu İstibdat Kumpanyası ile sahnede

2016 Yılında kurulan Perde Sanat Tiyatrosu, farklı tarzları ve oyunlarıyla Ankara'da sahne almaya devam ediyor. Perde Sanat Tiyatrosu kimdir? İşte detaylar...

Perde Sanat Tiyatrosu İstibdat Kumpanyası ile sahnede
Yayınlanma:

Perde Sanat Tiyatrosu İbrahim Sevinç ve Caner Karadağ tarafından 18 Kasım 2016 tarihinde kurulmuştur. Perde Sanat Tiyatrosu PST oyuncuları olarak Ankara’da yer almaktadır.

Asıl hedefi tiyatro yapmak isteyen oyuncu, oyuncu adayları ve sahne arkasında görev yapmak isteyen tüm gönüllü arkadaşları bir araya toplamak olan bir ekip olarak Ankara’da Farabi sokakta Fade Sahne’nin desteği ile hizmet vermektedir.

Perde Sanat’ın ilk oyunu Kosta Kortidis’in yazdığı, Talha Kalovov’un yönettiği senaryo ödüllü “Rulet” oyunu olmuştur. 4 sezon boyunca Ankara ve diğer illerde sergilenmiş olup son olarak 22.Uluslararası Sabancı Tiyatro festivalinde yer almıştır.

tiyatro-2.jpg

2019-2020 Tiyatro sezonunda 3 Yetişkin oyunu ve 1 Çocuk oyunu ile Perde Sanat tiyatrosunun en kalabalık oyun ve oyuncu kadrosu olmuştur. 25 kişilik kadrosu ile ‘’ Nereye, Thom Pain, Rulet ve Alaaddin (Ç) oyunlarını Ankara ve diğer illerde sergilemiştir.

Pandemi döneminde ise Perde Sanat Tiyatrosu iki kısa film çekerek kısa film dünyasına da adımını atmıştır. Senaryosunu Caner Karadağ’ın yazdığı, yönetmenliğini İbrahim Sevinç’in yaptığı “Savaş Suçu” kısa filmi ile ilk kısa filmini çekmiş olup bu zamana kadar uluslararası festivallerden 10 ödül almıştır. 2021 yılının temmuz ayında ise daha önce tiyatro oyununu oynadığı “Nereye”yi oyunun yazarı Hüseyin Alp Tahmaz kısa filme uyarlamış olup yönetmenliğini ise usta yönetmen Gürsel Ateş üstlenmiştir. Farklı ülkelerden oyuncuların da yer aldığı film bu zamana kadar sadece uluslararası festivallerden en iyi drama film, en iyi oyunculuk ve en iyi kısa film ödüllerine layık görülmüştür ve halen festivallerde yarışmaya devam etmektedir.

tiyatro-3.jpg

2021-2022 Tiyatro sezonunda Perde Sanat Tiyatrosu’nun en kalabalık oyunu “İstibdat Kumpanyası” oyunu olmuştur. Uğur Saatçi’nin yazdığı, Perde Sanat Tiyatrosu kurucularından Caner Karadağ’ın yönettiği, İbrahim Sevinç’in yönetmen yardımcılığını üstlendiği “İstibdat Kumpanyası” tiyatro oyunu halen aktif olarak sergilenmeye devam etmektedir.

2022 yılının Ocak ayı itibari ile artık Perde Sanat Tiyatrosu ve Prodüksiyon olarak tiyatro ve kısa film dünyasında yer almaya devam etmektedir.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.