Pursaklar'da korona virüs semineri düzenlendi

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Pursaklar Belediye personeline korona virüsü (Covid19) eğitimi verildi.

Pursaklar'da korona virüs semineri düzenlendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Pursaklar Belediyesi’nde Korona Virüsü İle Mücadele Seminerleri

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Pursaklar Belediye personeline korona virüsü (Covid19) eğitimi verildi.

Pursaklar Belediyesi Meclis salonunda tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) hastalığı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Belediye personeline korona virüsten korunma önlemleri hakkında eğitim semineri verildi. Kış aylarında artış gösteren gribal enfeksiyonlar ve Çin'den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül bir virüs olan Korona virüsü hakkında önemli bilgiler verildi. Kış mevsiminde insan vücudunun hastalıklar karşısında savunmasız kalıp, bağışıklık sisteminin zayıfladığı bu zamanlarda insan vücudu en düşük seviyededir.

Corona Virüsü’ nün bulaşma ve klinik özelliklerine değinen Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Dr. Özlem Sarıca Saraçoğlu; “Hastalığın başlangıcındaki ilk kaynak olarak Wuhan Deniz Ürünleri Pazarında satılan vahşi hayvanlar düşünülmekle birlikte, insandan insana ve sağlık merkezlerinde bulaştığı bildirilmiştir. Şu ana kadar hastalığın bulaşma yolunun damlacık yoluyla olduğu görülmüştür. Ortalama kuluçka süresi 2 ile 14 gün arasında olabileceği düşünülmekle birlikte şu an için bulaştırıcılık süresi ve virüsün dış ortama dayanma süresi net olarak bilinmemektedir.” ifadelerini kullandı.

Seminerde korona virüs hakkında bilinmesi gereken bilgiler aktarılırken merak edilen sorular da cevaplandıktan sonra son buldu.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.