Pursaklar'daki Endemik Vadi’ye hayran kaldılar

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, AK Parti Ankara Milletvekili Çam, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Madak ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Koçoğlu’nu Endemik Vadi’ne misafir etti.

Pursaklar'daki Endemik Vadi’ye hayran kaldılar
Yayınlanma:

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Av. Doç. Dr. Safa Koçoğlu’nu Ankara’ya özgü endemik bitki ve hayvanların yer aldığı Endemik Vadi’de ağırladı. Başkan Çetin, heyet üyelerini Ankara Keçisi, Ankara Güvercini, Ankara Kedisi ve Ankara Tavşanı’nın bulunduğu, Ata bahçesinde yerli tohumlardan üretilen ürünlerin yer aldığı Vadi’de misafir etti.

pursaklarendemikvadi.jpg

SEBZE-MEYVEYİ DALINDAN KOPARIP İKRAM ETTİ

Başkan Ertuğrul Çetin, beraberindeki heyete başta yeşil biber, kırmızı biber, kavun, karpuz, kırmızı ve yeşil dolma biber, bamya, acı biber, soğan, domates, salatalık, fasulye, mısır, patlıcan gibi birçok sebze ve meyveyi dalından koparıp tadına baktırırken, endemik bitkiler hakkında detaylı bilgiler verdi.

pursaklar-endemikvadi.jpg

‘‘ÇOK BEĞENDİLER, BİZ DE ÇOK MUTLU OLDUK’’

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, heyetin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, ‘‘Kültürel mirasımıza sahip çıktığımız Endemik Vadimizde endemik bitkilerimiz, endemik hayvanlarımız hakkında bilgiler verirken, ata tohumlarından ürettiğimiz yerli sebze ve meyvelerimizin tadına birlikte baktık. Çok beğendiler, biz de çok mutlu olduk’’ dedi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.