Ramazan kolileri gitti, 'Hediye Kartlar' geldi

Ramazan ayının geleneklerinden biri olan ramazan kolilerinin yerini 'hediye kartlar' aldı. Bu yıl da ramazan ayında birçok market, ramazan kolileri yerine hediye kartlarla alışveriş imkanı sunuyor. Peki, ramazan kolilerinde neler var, bir koli ne kadara mal oluyor? İşte detaylar...

Ramazan kolileri gitti, 'Hediye Kartlar' geldi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ramazanda yardımlaşma ve dayanışma kültürü devam ediyor. Ramazanda ihtiyaç sahiplerine yardım kolisi dağıtıma geleneği, yerini kart uygulamasına bıraktı. Kamu kurumları ve yardımseverler tarafından hazırlanan gıda kolileri, ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılıyordu. Son yıllarda ise marketlerin uygulamaya koyduğu hediye kartlara yüklenen paralarla ihtiyaç sahipleri alışverişlerini yapıyor.

Dağıtım, taşıma ve ulaştırma konusunda kendi içinde zorlukları olan ramazan kolileri, yerini içerisinde belli miktarlarda para yüklü olan hediye kartlara bıraktı. Özellikle son yıllarda oldukça popüler olan hediye kartlar ve geleneksel ramazan kolisi arasında ne gibi farklar var? anadolugazete.com.tr ekibi, sizler için araştırdı.

ramazan-paketi.jpg

RAMAZAN KOLİLERİ 299 TL’DEN BAŞLIYOR, 2030 TL’YE KADAR ÇIKIYOR

Zincir marketler, geçtiğimiz yıllarda market yönetimi tarafından hazırlanmış ramazan kolilerini satışa sunuyordu. Günümüzde seçeneklerin artmasıyla; talebe göre oluşturulan ramazan kolisi ve hediye kartı gibi fırsatlar karşımıza çıkıyor. BİM, ŞOK, A101 gibi zincir marketler, hem ramazan kolisi hem de hediye kart ile bu süreci yürütüyor.

ŞOK MARKET RAMAZAN KOLİSİNDE NELER VAR?

  • 1 Kilo Mercimek
  • 1 Kg Pirinç
  • 1 Kg Bulgur
  • 1 Kilo Ayçiçek Yağı
  • 400 Gr Zeytin
  • 1 Paket Hazır Çorba
  • 750 Gr Tuz
  • 1 Kg Küp Şeker
  • 1 Kilo Filiz Çay
  • 830 Gr Domates Salçası
  • 1 Paket Makarna
  • 2 Kg Un

ŞOK marketin ramazan kolisinde bulunan bu ürünlerin toplam fiyatı 299 TL tutuyor.

marketler.jpg

ÇAĞDAŞ MARKET RAMAZAN KOLİSİ

Bir diğer market olan Çağdaş Markette ise iki çeşit gıda kolisi bulunuyor. Mağaza yetkilisinin verdiği bilgilere göre, Çağdaş Markette fiyatlar ve koli çeşitleri şöyle:

“Ramazan kolisi 1 ve 2 olmak üzere iki çeşidimiz bulunuyor. Bunların içinde belli başlı kuru gıdalar, zeytin, reçel, çay, şeker ve un gibi gıdalar bulunuyor. 425 TL ve 595 TL’den bugünden itibaren hazırlanmaya başlayacak.”

AKYURT MARKET RAMAZAN KOLİSİ

Sadece Ankara ve ilçelerinde olan Akyurt Market, siparişe göre koli oluşturan marketlerden biri olarak hizmet veriyor. Keçiören Karargahtepe Mahallesi Akyurt Şubesi kasiyerlerinin verdiği bilgilere göre, marketteki ramazan kolisi şu şekilde oluşuyor:

“Bugün 4 kişilik bir aile için 2 bin 30 TL’ye bir koli oluşturduk. Bu koli içerisinde, 4 kişilik bir aileye yetecek 1 aylık erzak bulunuyor. İsteğe göre koli hazırlıyoruz, bazıları daha kısa süreli gıda yardımları yapmak istiyor, bunun için 500-1000 TL arasında bir bütçe ayırması gerekebilir.”

a101-kart.jpg

RAMAZAN HEDİYE KARTI NEDİR?

Ramazan kolileri yerine uygulamaya alınan hediye kartlar, hayırsever veya iş yerlerinin hem ihtiyaç sahiplerine hem de çalışanlarına ramazan ihtiyaçlarını karşılamak için belli miktarda para yükledikleri alışveriş kartı olarak kullanılıyor. Ramazan kolisi yardımında bulunan vatandaşlar, ilgili zincir marketlerden hediye kart alarak içerisine bir miktar para yükleyip o kartları ihtiyaç sahiplerine ya da hediye etmek istedikleri kişilere vererek onların alışveriş yapmasına katkı sunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.