Ressam Nur Esen’in “Tuvalimdeki Heykeller” sergisi Ankara’da açıldı

Ressam Nur Esen’in “Tuvalimdeki Heykeller” adlı çalışmaları Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilciği binasında bulunan Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başladı.

Ressam Nur Esen’in “Tuvalimdeki Heykeller” sergisi Ankara’da açıldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Nur Esen’in “Tuvalimdeki Heykeller” isimli resim sergisinde birbirinden güzel eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergiye, Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, Yazar Işık Kansu, Ressam A. Celal Binzet, ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, ADD Genel Yönetim Kurulu üyeleri, Oğuz Oyan, Mülkiye İş İnsanları Derneği Başkanı Gürcan Bulat ve sanatseverler katıldı.

Eserleriyle ilgili olarak kısa bir bilgi veren Nur Esen, “2015’ten bu yana yüksek dokulu çalışıyorum. Daha sonra heykele dönüştü. Heykel de yapıyorum, resim de yapıyorum. İkisini de birleştirmekten çok zevk alıyorum. Sanat içerisinde nereye konulur bilmiyorum ama cesur bir çıkış olduğunu düşünüyorum.” dedi.

adsiz-tasarim-62.jpg

Sergi, 9 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

NUR ESEN KİMDİR?

İlk öğrenimini üçüncü sınıfa kadar Erzincan Kurtuluş İlkokulunda, daha sonra Kayseri Şehit Nazım İlkokulunda, ortaokulu Kayseri Kız Ortaokulunda, lise birinci sınıfı da aynı ilde Kayseri Lisesinde tamamladıktan sonra ailesinin Ankara’ya taşınmasıyla, Kurtuluş Lisesinden mezun oldu.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Bölümü’nün Grafik Ana Sanat Dalı, Mürşide İçmeli Atölyesi'nden 1977 yılında mezun oldu. Bir süre devlet memurluğu yapan esen 1982 yılında Amerika’da bulunduğu sırada kısa bir süre pastel resim çalıştı. 1988 yılında gittiği Kopenhag’da ise başta Ulrik Hoff’un atölyesi olmak üzere üç yıl süreyle çeşitli atölyelerde resim çalışmaları ve sanat galerileriyle müzelerde inceleme, araştırma yapma fırsatı buldu.

1991 yılında Türkiye’ye dönen sanatçı, Ankara’da kendi atölyesinde resim ve heykel çalışmalarını sürdürüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.