Selma Bora’nın tabloları memleketi Akdağmadeni’nde

Türkiye’nin değerli sanatçılarından Selma Bora’nın eserleri artık memleketi Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde de sergileniyor.

Selma Bora’nın tabloları memleketi Akdağmadeni’nde
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı’ndaki atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçının noktalama tekniği ile yaptığı eserler Akdağmadeni Belediyesinin duvarlarını süsleyecek.

BAŞKANDAN BAŞKANI

Akdağmadeni Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Özdemir’in ziyareti sırasında takdim ettiği tabloları teslim alan Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, teşekkürlerini bildirdi. Sadece rutin belediyecilik hizmetleri ile değil sosyal sorumluluk projeleri ve kültür/sanat verdiği değer ile de tanınan Başkan Nezih Yalçın, tabloları teslim alırken şunları söyledi:

BENZERSİZ ESERLER

“Akdağmadeni Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Özdemir Hocam ziyaretimize gelerek kıymetli hocam değerli sanatçı Selma Bora Hanımefendi’nin noktalama tekniği ile yaptığı şahane eserleri takdim etti. Konağımızın duvarında muhafaza edeceğimiz Ak-Konak (Eski Halkeğitim Binası), Nida Tüfekçi Portresi ve 1936 Yılı Akdağmadeni Görseli çalışmaları için Selma Bora Hocam’a teşekkür ediyorum.  İlçemiz yalnızca tarihi ve doğasıyla değil, yetiştirdiği değerleriyle de bölgemizin bir incisi, birincisidir. Yakın zamanda görüşebilmeyi diliyorum”

BAŞKAN YALÇIN’A TEŞEKKÜR

Akdağmadeni Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Özdemir de ziyaret sırasında şunları söyledi: “Akdağmadeni Belediye Başkanımız Sayın Nezih Yalçın beye sanata ve sanatçıya vermiş olduğu değerden ve memleketimize yapmakta olduğu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.