Sokak hayvanları için imzalar toplanıyor, Meclis'e sunulacak

Ankara Kent Konseyi (AKK) Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sözcüsü Rabia Erentuğ ile Ankara'daki bütün STK' ile gönüllüler ülke genelindeki sokak hayvanı popülasyonundaki artışın engellenmesi için 'Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat' sloganıyla imza kampanyası başlattı.

Sokak hayvanları için imzalar toplanıyor, Meclis'e sunulacak
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Sokak hayvanlarının hem doğalarına uygun sağlık bir şekilde yaşatılması hem de sokaklardaki popülasyonu kontrol altına almak için AKK Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sözcüsü Rabia Erentuğ ile Ankara'daki STK ile gönüllüler imza kampanyası başlattı.

Erentuğ, "5199 Kanun Maddesi gereğince, sokak hayvanları ilgili belediyelerce kısırlaştırılmalı, aşıları uygulanmalı ve 'yerinde' yaşatılmalı" dedi.

Sorumlu belediyelerin sokak hayvanları konusunda göstermiş olduğu aksaklıklar ise özellikle köpek popülasyonunu artırıyor. Hayvanların yasalara aykırı bir şekilde toplatılıp, gerekli yaşam koşullarının oluşturulmadığı barınaklara gönderilmesi ise 'toplu' bir kıyım olarak görülüyor.

64b6f2dd-617b-4d5f-82f0-c01329fc211e.jpeg

Ankara Valiliğinden izinli, Bahçelievler 7. Cadde üzerisinde açılan çadırlarda hayvanların kanuna aykırı bir şekilde toplanıp barınaklara hapsedilmesinin, öldürülmesinin ve komşu şehirlerin sınırlarına atılmasının önüne geçmek için toplanılan imzalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak.

Ankara pilot bölge olmak üzere tüm şehirlerde gerçekleştirilecek olan bu kampanya ile sokak hayvanlarının sesi olunacak.

Erentuğ, gerçekleştirdikleri çalışma ile tüm belediyelerin kısırlaştırma seferberliği başlatmasını, kısırlaştırılan hayvanların sayılarının, küpe numaralarının, alındıkları ve geri bırakıldıkları noktaların düzenli bir şekilde kayıt alınmasını ve talep halinde bu bilgilerin vatandaşlara iletilmesini talep ettiklerini belirtti.

6ea91325-56f5-4c84-9d55-b527ed278f5c.jpeg

Meclis'e sunulacak olan talepler arasında hayvanlara karşı işlenen suçlar için öngörülen cezaların caydırıcı olacak bir şekilde artırılması da yer aldı.

Cuma günü başlayan kampanya, tüm Türkiye'de bir ay boyunca devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.