Son 9 aydır Karga köyü mevkisinde kaza yaşanmadı

Çankırı'da, Çerkeş-Kızılcahamam kara yolu Karga köyü mevkisinde sıkça trafik kazaları meydana geliyordu. Çerkeş-Kızılcahamam kara yolunda yapılan iyileştirme ve jandarma ekiplerince yürütülen denetim sonucu kaza sayısı sıfıra indirildi.

Son 9 aydır Karga köyü mevkisinde kaza yaşanmadı
Yayınlanma:

İstanbul-Samsun ile Ankara-Bolu kara yollarını birbirine bağlayan, yük ve yolcu taşımacılığında yoğun olarak kullanılan 46 kilometrelik kara yolunun Karga köyü mevkisinde sıkça yaşanan kazalar nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca çevirme ekipli radar ve hız denetimi ile dronla havadan trafik kontrolü artırıldı.

SON 9 AYDIR KARGA KÖYÜ MEVKİSİNDE KAZA YAŞANMADI

Bölgede yapılan yol düzenleme çalışmaları ve jandarma ekiplerinin çalışması sonucu son 9 aydır Karga köyü mevkisinde kaza yaşanmadı.

İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Üçel, Çerkeş-Kızılcahamam yolunda, özellikle ağır tonajlı araçlar nedeniyle trafik yoğunluğunun fazla olduğunu aktardı.

Bölgede sürücülerin en çok dikkat etmesi gereken unsurlardan birinin değişken hava koşulları olduğunu söyleyen Üçel, özellikle yüksek rakım sebebiyle sonbahar ve ilkbahar aylarında yoğun yağış alması, kış aylarında ise yükselti ile kar yağışının fazla olması nedeniyle sürüş güvenliğini tehlikeye attığını belirterek, bu durumun trafik kazalarına neden olduğunu kaydetti.

Çerkeş-Kızılcahamam yolunun tamamında 2021-2023 yıllarında 22 trafik kazasında 48 kişinin yaralandığını, 1 kişinin de hayatını kaybettiğini belirten Üçel, Karga köyü mevkisinde meydana gelen 9 kazada ise 10 kişinin yaralandığını 1 kişinin ise hayatını kaybettiğini anımsattı.

Üçel, "Yaşanan bu kazalardan sonra yapılan yol genişletme çalışmaları ve denetimler neticesinde Karga köyü mevkisinde hiç kaza meydana gelmedi." diye konuştu

Üçel, Trafik jandarması olarak, Çerkeş-Kızılcahamam yolunda trafik güvenliğini etkileyen heyelan, çukur, çökme, dökülmüş malzeme ve eksik yol işaretleri gibi olumsuzlukları tespit etiklerini belirterek, ilgili kurumlarla yazışmalar yaptıklarını da ifade etti.

4-10 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla trafikte can kayıplarını ve kazaları önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak için hep birlikte seferber olunması gerektiğini kaydeden Üçel, "Unutmayalım ki trafik kurallarına uymak, hayat kurtarır." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.