TAFED Zeki Açıkgöz ile yola devam dedi

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), 7. Olağan Genel Kurulunu 23 Haziran’da Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenledi.

TAFED Zeki Açıkgöz ile yola devam dedi
Yayınlanma:
Güncelleme:

TAFED’e bağlı 32 derneğin delegeleri ile birlikte katılım gösterdiği Genel Kurulda, TAFED’in mevcut başkanı Zeki Açıköz oyların tamamına yakınını alarak güven tazeledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Genel Kurulda TAFED’e bağlı derneklerin delegeleri sandık başına giderek oy kullandı. İki adayın yarıştığı seçimde mevcut başkan Zeki Açıköz yeniden başkanlığa seçildi. Kurulda konuşan Açıköz, TAFED’in Türkiye’de gastronominin en önemli markası olduğunu söyleyerek, 32 derneğin ve binlerce aşçının üyesi olduğu bu büyük yapının artık sadece Türkiye’de değil dünyada da önemli işlere imza atacağını belirtti.

Yeni dönemde tam bir kurumsallaşma ve Türk gastronomisini yurt dışına taşıma seferberliği başlatacaklarını ifade eden Açıköz, Türkiye’nin gastronomide hak ettiği konumda bulunmadığını, Türk mutfağının dünyanın en önemli mutfakları arasında yer alması gerektiğini dile getirdi.

zeki-acikoz.jpg

TAFED Yönetim Kurulu Başkanı, şunları söyledi:

“Bakanlığımız ve yetkili kurumlarla gastronomi konusunda örnek projeler hazırlayacağız. Şunu biliyoruz ki alanda çalışan şeflerimizle bilimsel aklı yan yana getirirsek aşamayacağımız hiçbir zorluk olamaz. Genel Kurulumuzda bana ve yönetimimize gösterilen ilgi, alaka ve desteğe çok teşekkür ederim. Demek ki doğru yolda yürümüşüz, demek ki doğru şeyler yapmışız. Bize duyulan bu büyük güveni asla sarsmayacağız. TAFED yeni dönemde çok büyük projelerle dünya gastronomisinde Türkiye markasını en öne taşıyacak.”

Ankara’dan Zeki Açıköz’e Destek

Ankara’dan çok sayıda isim TAFED Genel Kurulunda Zeki Açıköz’e destek olmak için adeta Konya’ya akın etti. Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, ATİD Yönetim Kurulu Üyesi Garip Uysal ve çok sayıda turizm paydaşı Ankara’dan Konya’ya giderek Açıköz’ün yanında yer aldı.

 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.