Tarihi Ulus Hali esnafı kendi etti, kendi buldu!

Ankara Tarihi Ulus Hali, ekim ayında yenilenmeye başlamasının üzerinden neredeyse 2 ay geçti ve geçen hafta biteceği söylenmesine rağmen bitmedi. anadolugazete.com.tr bölgede yaptığı araştırmaya göre, geçtiğimiz gün hali ziyarete gelen ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın 'projede bazı alanların istenildiği gibi olmaması üzerine' teslim süresinin uzatılmasını istediği öğrenildi.

Tarihi Ulus Hali esnafı kendi etti, kendi buldu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

‘Bir Ulusun Doğduğu Yer’ sloganıyla başlatılan ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın en büyük projelerinin yer aldığı ‘Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde Büyük Dönüşüm’ ismiyle yayımlanan dergide devam eden ve tamamlanan projeler yer alıyor. Bu kapsamda yenilenen Tarihi Ulus Hali ile beraber geçici tahsis edilen yere geçmek istemeyen esnaf soğuk havada dışarıda kaldı, kalmaya da devam edeceğe benziyor.

img-7814.jpg

“BÖYLE OLMASINI KENDİLERİ İSTEDİ”

Ankara Tarihi Ulus Hali bütün Ankaralıların hayatlarında en az bir kere de olsa uğradığı veya alışveriş yaptığı önemli alanlardan biri olarak biliniyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş göreve geldiği günden bu yana, Ulus ve çevresi ile Ankara Kalesi’ne kadar olan kısımları da içerisine alan bölgede yapım, onarım ve restorasyon çalışmalarına hız verdi. Ulus ve çevresinin kendisi için her zaman önemini dile getiren Başkan Yavaş, 'Tarihi Ulus Hali Yenileme Çalışmaları' kapsamında geçtiğimiz günlerde Ulus esnafını ziyaret etti.

img-7836.jpg

Bölgede değerlendirmelerde bulunan Mansur Yavaş, Ulus Hali’ni gezdiğinde yenileme çalışmalarında esnafın sorunlarını dinleyerek talepler doğrultusunda tarihi halin teslim tarihi uzadı.

Tarihi Ulus Hali esnafına geçici tahsis edilen bölgeye geçememesi ile beraber soğuk havada sokakta tezgâh açan esnafa sorduğumuzda, ‘"Geçici tahsis edilen yeri esnaf kabul etmedi, soğuk havada kimseye laf etmeye hakları yok. Böyle olmasını kendileri istedi." dedi.

img-7818.jpg

Bölgede konuştuğumuz esnafların bir kısmı ise hali yenileme çalışmalarında bu kadar az belediye çalışanı ile bu işin bitmeyeceğini ve işin bir ay daha süreceği iddiasında bulundu.

img-7819.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.