Taze asma yaprakları çıktı: Tokat yaprağı ile Manisa yaprağı arasındaki farklar nelerdir?

Tarihi Ulus Hali'nde başlayan asma yaprağı sezonu, Türkiye'nin iki ucundan gelen yapraklarla dolu tezgâhlara ev sahipliği yapıyor. Dönemin merak konusu, Tokat ve Manisa yaprağı arasındaki farklar. Pazarcılar, damarsız ve ince yaprakların tercih edildiğini vurgularken, iki yörenin yaprakları arasındaki farkları muhabirimize anlattı.

Taze asma yaprakları çıktı: Tokat yaprağı ile Manisa yaprağı arasındaki farklar nelerdir?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Tarihi Ulus Hali'nde mevsimin ilk hasatları tezgâhlardaki yerini aldı. Zeytinyağlı dediğimizde birçoğumuzun mest olduğu yaprak sarma, yazın ilk taze asma yaprağıyla bir başka oluyor. Türkiye'nin iki ucundan gelen taze asma yaprakları Ankara'da alıcılarıyla buluştu. Tokat ve Manisa'dan gelen yaprakların farkları nelerdir? Tarihi Ulus Hali pazarcılarına sorduk. Faruk Özdemir, Tokat ve Manisa yaprağındaki temel farkları muhabirimize şu sözlerle anlattı:

untitled-1-002.jpg

"TEMEL FARK DAMARSIZ VE İNCE OLMASI"

"Yılın ilk taze yaprakları çıktı, Manisa Alaşehir ve Tokat'tan geliyor. Tokat yaprağının Manisa yaprağından farkı, damarsız ve daha ince olması. İkisinin arasındaki fark yaprağın türüdür. Buna göre Tokat Yaprağı, renkli üzüm yaprağından toplandığı için tüylü olur. Ancak Manisa yaprağında bu durum böyle değildir. Manisa yaprağı, beyaz üzüm olduğu için tüysüz ve pürüzsüzdür. Bu konuda en iyi yaprak hangisi sorusu ise akıllara gelmektedir. Bu konuda en iyi yaprak, Erbaa yöresinin üzüm yaprağıdır. Türk mutfak kültüründe geniş yer kaplayan bu yaprak, ince ve lezzetli oluşu ile oldukça meşhurdur. Fiyatı şu an 60 TL ancak marketlerde 120 TL'den satışa sunuluyor."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.