TBMM Başkanı Kurtulmuş: Cumhuriyet, milletimizin ateşten gömleğidir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İlk Meclis'te yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in, 'milletimizin ateşten gömleği' olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Cumhuriyet, milletimizin ateşten gömleğidir
Yayınlanma:

Kurtulmuş, İlk Meclis Binası'nda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Cumhuriyetimizin doğduğu mekandayız, ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi binasındayız. İstiklal Harbimizin her biri birbirinden kıymetli olan öncülerinin meclisindeki yüzyıla ben şu sıralarda oturan her bir vekil aslında kahramanlıklarıyla birer serden geçti dediler ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisini altın harflerle imzalayarak tarihimize geçirdiler." dedi.

Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet'in ilan edildiği günü, milletimizin ateşten gömleğiyle karşılaşmasının ve bu gömleği şerefle giymesinin günü olarak nitelendirdi.

nkm.jpg

Kurtulmuş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Cumhuriyet, milletimizin ateşten gömleğidir. 1911'de Trablusgarp Savaşı'yla başlayıp, aralıksız şekilde Balkan Harbi, Birinci Dünya Savaşı ve İstiklal Harbi ile devam eden o zorlu yıllarda tüm cephelerde bizlerle birlikte kaderde başlamış şehitlerimizin bu kutlu günümüzde rahmetle şükranla anılmasının da tarihsel bir sorumluluk olduğunu öğreniyoruz."

ulusss.jpg

Kurtulmuş, Cumhuriyet'in, milletimizin birlik ve beraberliğinin, özgürlüğünün ve bağımsızlığının en önemli sembolü olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak, daha da ileriye taşıyacağız." diye konuştu.

Numan Kurtuşlmuş, daha sonra Meclis balkonundan alandaki vatandaşlara el sallayarak bayramlarını kutladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.