Tezcan Atay geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti

Kırşehir Kaman Yelek Kasabasından Yeminli Mali Müşavir Tezcan Atay geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Tezcan Atay geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti
Yayınlanma:

Kırşehir Kaman Yelek Kasabası Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeminli Mali Müşavir Tezcan Atay trafik kazasında hayatını kaybetti. Atay’ın cenazesi 20 Kasım Pazartesi günü Ankara Karşıyaka mezarlığına defnedilecek.

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar başta olmak üzere Kırşehirli Dernek Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Kırşehirli hemşehrisi başsağlığında bulundu.

Köylüsü ve meslektaşı Abdullah Çavuş yayınladığı mesajında, “Köylüm, arkadaşım, meslektaşım Tezcan Atay geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etti. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.” dedi.

TEZCAN ATAY'IN ÖZ GEÇMİŞİ

Tezcan Atay, 1969 yılında Kaman/Kırşehir'de doğdu. İlkokulu Yelek Kasabasında okul birincisi olarak bitirdi. Ortaokul ve liseyi Kaman'da okuyan Atay yüksek dereceler alarak Onur belgesi ile mezun oldu. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünü bitirdi. Ocak 1994 yılında Stajyer Gelirler Kontrolörü olarak göreve başlayan Atay, 1997 yılında yapılan yeterlilik sınavını vererek Gelirler Kontrolörlüğüne, 26.01.2004 tarihinde Gelirler Baş Kontrolörlüğü'ne atandı. 07.07.2003-15.06.2005 tarihleri arasında Ankara Defterdar Yardımcılığı ve 15.06.2005-06.06.2006 tarihleri arasında Gelir İdaresi Grup Başkanlığı görevlerinde bulundu.

06.06.2006 tarihinden itibaren Kahramanmaraş ilinde bir şirketler topluluğunda Üst Düzey Yönetici (Mali Koordinatör) olarak çalıştı. 2006-2014 Tarihleri arasında Artı Değer YMM A.Ş. ve Artı Değer Bağımsız Denetim A.Ş. de ortak ve yönetici, 2014-2021/Aralık tarihleri arasında Meridyen Kurumsal Çözüm ve Bağımsız Denetim A.Ş. de ortak ve Sorumlu Ortak Baş Denetçilik görevlerinde bulundu.

2021 Aralık ayından itibaren Boğaziçi Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. de Sorumlu Ortak Baş denetçi olarak çalışma hayatını sürdürmekteydi. 2013 yılında SPK Bağımsız Denetim Lisans Belgesi ve KGK Bağımsız Denetçi Belgesi sahibi olan Atay, 2007 yılından itibaren Ankara da Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak görev yaptı. 2019 Ağustos ayından bu tarafa Ankara YMM Odası Mevzuatı İzleme ve Değerlendirme Komisyon Üyesi olarak da çalıştı. 1999 yılında Vergi Sorunları Dergisi İstanbul şubesi yönetiminde bulundu. Mali ve ekonomik konularda, Vergi Sorunları, Yaklaşım, Maliye ve Sigorta Yorumları, Maliye Postası, Vergici ve Muhasebeciyle Diyalog, Mükellefin, Lebib Yalkın Mevzuat Dergileri başta olmak üzere birçok dergide üç yüzün üzerinde makalesi yayımlandı. Ayrıca TÜRMOB, TESMER, Ankara Meslekte Birlik ve ASMMMO başta olmak üzere vergi mevzuatı ile ilgili düzenlenen seminerlere eğitimci ve panelist olarak katılan Atay’ın yedi adet kitabı bulunmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.