THK Üniversitesinden liseli öğrenciler için bilgi yarışması!

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi, havacılık lisesi öğrencileri ile havacılık alanında mesleki ve teknik eğitim veren lise öğrencilerini bir araya getiren 2. Havacılık Bilgi Yarışması'nı düzenledi.

THK Üniversitesinden liseli öğrenciler için bilgi yarışması!
Yayınlanma:

2. Havacılık Bilgi Yarışması, üniversitenin Türkkuşu Kampüsü'nde genel havacılık ve uçak bakım kategorilerinden oluşan yoğun bir rekabet ortamında gerçekleşti. Ankara Havacılık Meslek Yüksek Okulu'nun ev sahipliğinde düzenlenen yarışmanın açılışında konuşan THK Üniversitesi Rektörü Rahmi Er, üniversitelerinin ülkenin havacılık ve uzay bilimleri alanında uzmanlaşan tek üniversite olduğunu vurguladı.

er.jpg

Er, Türk Hava Kurumu'nun köklü geçmişine atıfta bulunarak, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1925 yılında kurulmuş olan Türk Hava Kurumu çatısı altında hayata geçirilen bir üniversite Türk Hava Kurumu Üniversitesidir." şeklinde konuştu. Ayrıca, ülkenin ve dünyanın havacılık ile uzay birimleri alanında ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmenin önemine değindi.

thy.jpg

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözünü hatırlatan Er, havacılığın ulusal ve uluslararası arenada taşıdığı önemi vurgulayarak, gençlerin bu alandaki tutkularını besleyecek bir eğitim ortamının önemine değindi.

Rektör Er'in konuşmasının ardından, Türkiye genelindeki havacılık lisesi öğrencileri ve havacılık alanında mesleki ve teknik eğitim veren lise öğrencilerinin ön elemeleri yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.