TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: ''Küresel platformların tamamının yönetimlerine girdik''

Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 80. Mali Genel Kurulu'nda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin uluslararası ve bölgesel iş dünyası kuruluşlarında etkin bir şekilde temsil edildiğini belirtti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: ''Küresel platformların tamamının yönetimlerine girdik''
Yayınlanma:

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB'un reel sektörün sıkıntılarını ve çözüm önerilerini Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklarla sürekli istişare ettiğini ifade ederek, iş dünyasının taleplerinin çoğundan olumlu sonuçlar alındığını kaydetti. Programda yer alan bakanların iş ortamını kolaylaştırıcı adımlar attığını ve bu sayede büyümeye ivme kazandırıldığını belirtti.

Finansmana erişimde yaşanan sıkıntıları ele alan Hisarcıklıoğlu, KOBİ'lere pozitif ayrımcılık yapılması, yeni kredi destek sistemleri kurulması ve ticari kredi kartlarında taksit kısıtlarının kaldırılması gibi çözüm önerilerini dile getirerek, Türkiye'deki istihdam piyasasının düzeltilmesi ve sanayinin büyütülmesi için önerilerde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin uluslararası alandaki prestijinin arttığını vurgulayarak, Milletlerarası Ticaret Odası, Avrupa Odalar Birliği, İslam Ticaret Odası ve Asya-Pasifik Odaları Konfederasyonu gibi küresel platformlarda Türkiye'nin etkin bir şekilde temsil edildiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl yapılan seçimde 150 ülkenin odalarını bir araya getiren 'Dünya Odalar Federasyonu' başkanlığına aday olan Hisarcıklıoğlu, bu göreve seçilerek ülkeye önemli bir kazanım sağladıklarını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.