ATO Başkan Vekili Yılmaz: TRAVELEXPO Ankara Fuarı'nı ilk gün 15 bin kişi ziyaret etti

Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Vekili Halil İbrahim Yılmaz, TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına ilk gün yoğun bir katılım olduğunu söyledi. Yılmaz, “Kentteki bütün sivil toplum örgütleri (STK) bugün burada müthiş bir irade koydular ve turizmin kalbi Ankara'da atacak dediler. Ankara’da turizm yüzyılını başlattılar.” dedi.

ATO Başkan Vekili Yılmaz: TRAVELEXPO Ankara Fuarı'nı ilk gün 15 bin kişi ziyaret etti
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

FOTOĞRAF: SAMET EKER

Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Vekili Halil İbrahim Yılmaz, TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na ilişkin anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, fuarın ilk gününe yoğun bir katılım gösterildiğini söyledi.

Halil İbrahim Yılmaz, TRAVELEXPO Ankara Fuarına ilk gününde ziyaretçilerin yoğun bir ilgi gösterdiğini belirterek, “Fuara ilk gün 15 binden fazla katılımcı var. Bu sayının 20 bini de geçtiğini düşünüyorum. Öğrenciler, sanayiciler, rektörler, iş adamları, sanatçılar ve sporcular... Hepsi bugün Ankara’nın turizm kenti olacağını ilan etti.” dedi.

TURİZM YÜZYILI ANKARA’DA BAŞLADI

TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarının 4 gün devam edeceğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

“Bugün 50’den fazla konuşmacı vardı. 4 günde 200 fazla konuşmacı fuarda konuşacak. Fuar, müthiş bir içerik toplantısına döndü. Ankara'da turizm olmaz diyenlere tarihi bir cevap veriliyor burada. Bütün içeriklerin başkentidir burası, bütün güzellikler, kanun koyucu burada. Millî Mücadele'nin karargâhı burası. Ekonominin de kalbi burada atmak zorunda. Hizmet sektörünün de kalbi bugün Ankara'da. Kentteki bütün sivil toplum örgütleri (STK) bugün burada müthiş bir irade koydular ve turizmin kalbi Ankara'da atacak dediler. Ankara’da turizm yüzyılını başlattılar.”

fa.jpg

YILMAZ BAŞKENTLİLERİ FUARA DAVET ETTİ

ATO Başkan Vekili Yılmaz, fuarın 19 Kasım Pazar gününe kadar devam edeceğini belirterek, Başkentlilere seslenerek, şunları söyledi:

“Yarından itibaren pazar gününe kadar fuar açık olacak. Cari açığı kapatacak genç işsizliği ortadan kaldıracak hizmetler; sektörüyle tanışmak ve yeni sektörlerle ilgili irade koymak, buradaki deneyimleri de öğrenmek için bütün Ankaralıları fuara davet ediyorum.”

UNESCO Dünya Miras Listesine giren Gordion ve Arslanhane Camii’ye ilişkin de konuşan Yılmaz, konuşmasına şöyle sürdürdü:

“Gordion Antik Kenti, Dünya Miras Listesine girdi. Ardından hemen ertesi gün biz Riyad'daydık. Kamu kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle süreci takip ettik. Bin yıllık hikayesiyle Arslanhane Camii de UNESCO listesine girdi. Artık dünya dedi ki; bu Türkiye'deki bu 2 eser sizin değil, bizim de himayemizde artık. Dünyanın himaye ettiği bu eserleri Ankara himaye etmekten uzak kalamaz artık. İsteseniz de istemeseniz de bu eserler üzerinden dünyayla çalışacağız. Dünya kültür sektörünün kültür hizmetlerini, kültür turizmi kalbinin attığı bir kent olacağız.”

 İnternet Editörü
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.