Turgut Altınok’tan başıboş köpek saldırısı yorumu

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, dün Keçiören’de yaşanan sokak köpeği vahşeti ile ilgili açıklama yaptı.

Turgut Altınok’tan başıboş köpek saldırısı yorumu
Yayınlanma:

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya yaralanan öğrenci ve ailesine acil şifa dileyerek başlayan Altınok, Son zamanlarda sokak hayvanlarının saldırılarının, çocukların ve tüm vatandaşların huzurunu ve güvenliğini tehdit ettiğini söyleyerek belediye olarak bu konunun çözümünün bir parçası olmak istediklerini ifade etti.

YASAL DÜZENLEME ÇAĞRISI

Dünkü olayın ardından daha önce de olduğu gibi sokağa kontrolsüzce bırakılan hayvanların toplanarak Rehabilitasyon Merkezinde denetim altına alınma sürecinin devam ettiğini ancak bunun yeterli olmadığını söyleyen Altınok, sokaklara kontrolsüz hayvan bırakılmasının önlenmesi için ilgili bakanlıklara ve birimlere yazılı talepte bulunduklarını bu çağrının cevapsız kaldığını da dile getirdi.

Altınok, Keçiören’de kayıtlı sokak hayvanlarının şu ana kadar sorun yaşatmadığını ancak kim tarafından bırakıldığı belirsiz agresif hayvan grubu tarafından dünkü olayın yaşandığını da belirtti. Altınok öncelikle vatandaşlar olmak üzere ilçede yaşayan sokak hayvanlarını da mağdur etmemek için çabaladıklarını söyleyerek bu konu hakkında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti ve İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan sürecin hızlanması gerektiğini aktardı.

Dünkü köpek saldırısı sonrası hastaneye kaldırılan 10 yaşındaki Tunahan Yıldız’ın durumu ise ciddiyetini koruyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.