Türk Tarih Müzesi eğitim kampüsü oldu

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi, üniversiteler, ilk ve orta dereceli okullar için eğitim kampüsü haline geldi. Müzede, Türk tarihi heykel, resim, rölyef ve bilgi panolarıyla anlatılıyor. Öğrenciler Türk tarihi derslerini müzede işliyor.

Türk Tarih Müzesi eğitim kampüsü oldu
Yayınlanma:

29 Ağustos 2021’de açılışı gerçekleştirilen Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi, eğitim yuvasına dönüştü. Ankara genelinde bulunan bütün okulların ziyaret ettiği Türk Tarih Müzesi, yurt içinden ve dışından da misafirlerini ağırlıyor. Ergenekon’dan Cumhuriyet’e kadar Türk tarihinin anlatıldığı müze, tarih, sosyal bilgiler gibi derslerin işlendiği açık hava dersliği haline geldi.

ttmm.jpg

DERSİ MÜZEDE İŞLİYORLAR

Etimesgut 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri, sosyal bilgiler dersini Türk Tarih Müzesinde işledi. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde işledikleri dersi cep telefonları ile kayıt altına aldı. Müzede bulunan heykelleri tek tek gezen öğrenciler, merak ettikleri konuları rehberlere sorarak bilgi sahibi oldu.

turktrihmuzesi.jpg

“ÇOK KALICI BİR ÖĞRENME OLDU”

Öğrencilerden Damla Tuzcu, sınıfta ders işlemek yerine müzede ders işlemenin çok daha öğretici ve eğlenceli olduğunu ifade ederek, “Kitaplardan öğreniyoruz ama buradaki gibi olmuyor. Müzede tarihi kahramanlarımızın heykellerini gördük. Neler yaptıklarını bilgi panolarından öğrendim. Müzedeki rehberler ve öğretmenlerimiz de detaylı olarak anlattılar. Çok kalıcı bir öğrenme oldu.” dedi.

“DOKUNARAK VE GÖREREK TARİH ÖĞRENİYORLAR”

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, müzenin asıl amacının tarih bilincinin kazandırılması olduğunu belirterek, “Ülkemizin dört bir yanından gelen öğrencilerimiz tarih kitaplarından öğrendiklerini burada görerek, dokunarak tarih bilinçlerini geliştiriyorlar. Üniversitelerimizin yanı sıra ilk ve orta dereceli okullarımızdan on binlerce öğrencimizi müzemizde ağırlıyoruz. Burası adeta üniversite kampüsü, büyük bir açık hava dersliği gibi oldu. Çocuklarımız, gençlerimiz atalarını tanıyor. Onları heyecanla müzemizi gezerken görmek bizleri de mutlu ediyor, gururlandırıyor. İyi ki böyle bir müzeyi yapmışız diyoruz” dedi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.