Yakup Türkal Kırşehir'in gururu olacak

Bağımsız Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Yakup Türkal, Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KIRSİAD) Başkanı Ali Çetin’i ziyaret etti.

Yakup Türkal Kırşehir'in gururu olacak
Yayınlanma:

Adaylık yolunda başarı dileğinde bulunan KIRSİAD Başkanı ve Anadolu Gazetesi Sahibi Ali Çetin, “Bu cesur kararınızdan dolayı kutluyorum” dedi.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Yakup Türkal ise büyük bir deprem felaketi yaşadıklarını belirterek, “Yaşanan felaketin hemen ardından deprem bölgesine gittim. Can kayıplarımız için Allah’tan rahmet, yaralılarımız için de acil şifalar diliyorum. Ülkemiz her zaman olduğu gibi yine kenetlenmiştir ve bu büyük felaketin yaralarını da hep birlikte saracaktır” dedi.

kirsiad-2.jpg

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi 100 bin imzaya ihtiyacı olduğunu hatırlatan Yakup Türkal, hemşehrilerinden destek isteyerek şunları söyledi:

“Anadolu coğrafyasını temsilen Cumhurbaşkanlığına aday olarak yola çıkmış bulunuyorum. Biz, arkadaşlarımızla bu yola çıkarken; Ahi Baba’nın, Aşıkpaşa’nın, Yunus Emre ve Hacıbektaş’ın, ‘incitme canı incitme, her can Allah’a bağlı’ diyerek türkülerimizi Dünya’ya haykıran Neşet Baba’nın bize bıraktığı maya üzerine çıktık. Kırşehir öyle güzel, öyle şirin ve öyle müstesna bir şehir ki, burada yetişen, burada nefes alan her bir vatandaş, memleket sevdasıyla, vatan aşkıyla, milletine duyduğu hoşgörüyle kendini hizmete adar ve cesurdur. Muhalefetlik bizim kanımızda var ve haksızlığa, hukuksuzluğa bu Anadolu şehri dur demeyi her zaman bilmiştir. İşte bu şehirde mayalanan birisi olarak biz de ülke yönetiminde varız diyebilme ve söz sahibi olma adına, Anadolu insanının artık kendinden olana sahip çıkması adına, en önemlisi bu coğrafyanın kalkınması, büyümesi, model olması adına bağımsız cumhurbaşkanı adayı oldum. İnşallah hep birlikte 100 bin imzayı alacak ve Kırşehirimizin adını altın harflerle yazdıracağız.”

OBJEKTİF BİR SES YÜKSELMİYOR

İktidara ve muhalefete de eleştirilerini ileten Türkal, “Ülkemiz ekonomide, tarımda, iç ve dış politikada, adalette, eğitimde ve daha birçok konuda sorun yumağı halini almıştır. İktidar günü kurtaracak politikaların derdinde. Daha vahim olanı ise siyasi muhalefetimiz tatmin edici çözüm önerileri yerine kısır siyasi çekişmelerin içerisine girmekte ve de tam bir kara mizah görüntüsü sergilemektedir. İktidarın doğru yaptıklarına doğru, yanlış yaptıklarına yanlış diyecek objektif bir ses siyasette yükselmiyor. Bu ülkede bir kesimin yapılan her şeyi doğru kabul edip alkışlaması ne kadar sakıncalı ise, bir kesimin de yapılan her şeyi yanlış kabul etmesi bir o kadar sakıncalıdır. Toplumumuz yaşamak istemediğimiz bir kutuplaşmaya doğru sürüklenmektedir. Laik ve modern değerlerimize sahip çıktığımız gibi manevi değerlerimize de sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

kirsiad.jpg

YAKUP TÜRKAL KİMDİR?

1976 yılında Kırşehir’de doğdu. Memleketi ve ülkenin birçok yerinde yatırımları olan bir iş insanıdır. 25 yıldır peyzaj ve botanik üzerine çalışmalar yapıyor. Park Saravenas Projeleri’nin sahibidir. Kırşehir’in 2007 ve 2011 yıllarında vergi rekortmenleri arasında yer aldı.

2013 yılında ise gelirler vergisinde şahıs olarak birinci olan Avea Bayi patronu olan Yakup Türkal, Kırşehir’deki Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin de en büyük bağışçıları arasındadır.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.