Türkiye Yüzyılı ve Yapılarda Enerji Verimliliği Zirvesi ATO'da gerçekleşti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) tarafından ATO ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı ve Yapılarda Enerji Verimliliği Zirvesi”ne katıldı.

Türkiye Yüzyılı ve Yapılarda Enerji Verimliliği Zirvesi ATO'da gerçekleşti
Yayınlanma:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, enerji verimliliğinin toplumun ortak meselesi ve beka sorunu olduğunu vurgulayarak, “Enerji verimliliğine yönelik her adım, ekonomik kalkınmaya, doğal yaşamın ve ekosistemin korunmasına, dolayısıyla ekonomik bağımsızlığımıza katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

''ENERJİ VERİMLİLİĞİ HEPİMİZİN ORTAK KONUSU, BİR BEKA MESELESİDİR''

Baran, Türkiye’de enerji tüketiminin sektörlere göre dağılımında ilk sırada sanayi sektörünün yer aldığını belirterek, üretilen elektriğin yaklaşık dörtte birinin de konutlarda tüketildiğini söyledi. Enerjiyi verimli kullanmanın önemli alanlarından birinin konutlar olduğunu ifade eden Baran, gelişen inşaat sektörünün inşa ettiği akıllı konutlarla enerji verimliliğine katkıda bulunduğunu belirtti.

Günlük hayatın hemen her anında enerjiyi verimli kullanmanın büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayan Baran, “Enerjiyi verimli kullanarak enerji giderleri ve ülkenin enerji ithalatı dolayısıyla dışa bağımlılığı azaltılabilir. Tüm bunlar ayrıca, çevre ve iklim koşullarında da iyileştirme oluşturabilir. Enerji verimliliğine ilişkin atacağımız her adım ekonomik kalkınmaya, doğal yaşamın ve ekosistemin korunmasına, dolayısıyla ekonomik bağımsızlığımıza katkı sağlayacaktır. Enerji verimliliği hepimizin ortak konusu, bir beka meselesidir” dedi.

ato.jpg

''ENERJİ TÜKETİMİMİZ HER GEÇEN YIL ARTIYOR''

Enerji tüketiminin artmasına bağlı olarak ortaya çıkan çevresel sorunların ekonomik sorunlara da sebep olduğunu belirten Baran, enerji verimliliği ile üretim, konfor ve işgücünde kayıp yaşamadan enerjiyi doğru kullanmanın mümkün olduğunu dile getirdi. Baran, “Sanayi üretimimizdeki artış, nüfus artış hızımız, kentleşme ve dijitalleşmeye bağlı olarak enerji tüketimimiz her geçen yıl artıyor. Bir yandan küresel ısınmaya daha az sebep olan, kaynakları tüketmeyen, çevreyi kirletmeyen yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji üretimindeki payı artarken; diğer yandan enerjiyi daha verimli kullanma konusu gündeme geliyor. Enerjide verimlilik demek, daha az enerji tüketimi, daha az ithalat ve daha az dövizin dışarı harcanması anlamına geliyor. Enerjiyi doğru kullanarak da küresel ısınmanın, enerji kaynaklarının tükenmesinin, çevre kirliliğinin önüne geçmek mümkün. Ekonomik anlamda sağlayacağı kazançlar da ayrıca önemli” şeklinde konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.