Türkiye'nin ilk 'Anne Müzesi' Altındağ'da açıldı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Türkiye'de bir ilk olan 'Anne Müzesi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ilk 'Anne Müzesi' Altındağ'da açıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Altındağ, zengin kültürel mirasıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye'nin ilk 'Anne Müzesi', Yazar Şermin Yaşar'ın önderliğinde Hamamarkası'nda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Anneler günü öncesinde gerçekleşen açılış törenine, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve birçok önemli isim katıldı.

muze.jpg

''EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM''

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Anne Müzesi Kurucusu Şermin Yaşar ve diğer protokol üyeleri müzeyi ziyaret ederek detaylı bir tur gerçekleştirdi.

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, yaptığı açıklamada, "Altındağ, ilçede bulunan müzelerle adeta bir Müze kenti haline geldi. Anne Müzesi'nin açılmasıyla birlikte Altındağ'ımız, önemli bir müzeye daha ev sahipliği yapmaktadır. Hamamarkası'nın bu tür değerli kültürel mekanlara ev sahipliği yapması bizleri son derece mutlu ediyor. Tüm tarihi alanların, kültür ve sanat noktaları olarak hizmet vermelerini arzuluyoruz. Müzenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.