Türközü Mahalle Muhtarı Kara yetkililere seslendi: Türközü Mahallesi'nin altyapı sorununu çözün!

Ankara'da 20 bin nüfuslu mahallenin muhtarı Doğan Kara, Türközü Mahallesi'nin en büyük sıkıntısının 'altyapı' sorunu olduğunu belirterek, yetkililere seslendi. Kara, "Şehrin göbeğindeyiz. Altyapı sorununu bir an evvel çözün." dedi.

Türközü Mahalle Muhtarı Kara yetkililere seslendi: Türközü Mahallesi'nin altyapı sorununu çözün!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara'nın Mamak İlçesinde 20 bin nüfuslu Türközü Mahallesi'nin Muhtarı Doğan Kara, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, mahallenin en büyük sıkıntısının altyapı sorunu olduğunu söyledi.

2009 yılından bu yana Türközü Mahallesi'nin muhtarı olan Kara, "3 dönemim bitmek üzere. Türközü Mahallesi, Ankara'nın en eski mahallerinden birisi. Ankara'nın merkezine de çok yakın fakat mahallenin sorunları bitmiyor. Mahallemiz hizmet olarak çok geri kaldı. Hizmet hiç yok." dedi.

whatsapp-image-2023-10-02-at-15-18-59.jpeg

MUHTAR YETKİLİLERE SESLENDİ: ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZÜN!

Muhtar Kara, Türközü Mahallesi'nin en büyük sıkıntısının 'altyapı' sorunu olduğunu belirterek, "Alt yapı sorunumuz var. Altyapı sorunu hep vardı. Ayrıca mahallenin yolları da bozuk. Yollar çukur. Araçlar zor geçiyor. Bu sorunların bir an evvel çözüme kavuşması gerekiyor. Şehrin göbeğindeyiz. Hala altyapı ve yol sorunumuz var." diye konuştu.

Ankara'da herhangi bir yağış olduğu durumda mahallenin sular içinde kaldığını belirten Kara, şöyle devam etti:

"Ankara dağlık (yüksek engebeli) bir şehir. Mahallemiz ise daha çukurda kalıyor. Çankaya'dan akan sular bizim mahallemizde birikiyor. Yağmur suları Türközü'nde selin oluşmasına neden oluyor. Bu sorunla ilgili çok mücadele verdim. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (ASKİ) ile defalarca görüştüm. Ama sonuç alamadım. Mahallemizin sel sularından kurtulabilmesi için acil bir proje yapılması lazım. Şu andaki çalışan hat yüzde yüz kapasite ile çalışıyor. Ancak hafif bir yağmur yağsa bile kurtarmıyor. Türközü'nde sel oluşuyor. Bu nedenle alt katlarda oturan vatandaşlar çok büyük sıkıntı yaşıyor. Bizim en büyük sorunlarımızdan bir tanesi bu. Yetkililere sesleniyorum: Altyapı sorununun bir an evvel çözülmesi gerekiyor."

whatsapp-image-2023-10-02-at-15-34-28.jpeg

MAHALLENİN DİĞER SORUNLARI

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek zamanında Türközü Mahallesi'nin kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini ancak mahallenin kentsel dönüşüme çok geç girdiğini anlatan Kara, şunları kaydetti:

"Kentsel dönüşümde geç kaldık. Mahalleli müteahhitlerle anlaştı. Ancak şu an yüksek enflasyon, döviz kurundaki yükseliş ve hammadde fiyatlarının yükselmesi nedeniyle de müteahhitler de mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarını bıraktı. Türközü Mahallesinde kentsel dönüşüm durma noktasına geldi. Kentsel dönüşüm hızlı bir şekilde ilerlemiyor. Tabi şunu da belirtmek gerekiyor: Eskisi kadar gecekondu yok. Ama mahallemiz kentsel dönüşüme çok geç kaldı."

Kara, Türközü Mahallesi'nin 20 bin nüfuslu bir mahalle olduğunu aktararak, "15 yıldır bu mahallenin muhtarıyım. Ama sorunlar bir türlü çözüme kavuşturulamadı" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Mahallenin Mamak Belediyesine bağlı olduğunu ifade eden Kara, yetkililere seslenerek, şunları söyledi:

"Mahallemizde bulunan parkın yürüyüş alanındaki halıların acilen değiştirilmesi gerekiyor. Bu sene çok yağmur yağdı. Halılar yağıştan olumsuz yönde etkilendi. Halılar özelliğini yitirdi. Bu yüzden halıların değiştirilmesi gerekiyor. Vatandaşların daha rahat yürüyebilmeleri için halıların değiştirilmesi şart."

Kara, Türközü Mahallesi'nde başıboş köpek sorunu olmadığını ve mahallenin çok güvenli (asayiş) olduğunu da sözlerine ekledi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.