'Tutankhamun, Çocuk Firavunun Hazineleri' sergisine yoğun ilgi

Ankara'da bir alışveriş merkezinde düzenlenen 'Tutankhamun, Çocuk Firavunun Hazineleri' adlı sergi, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

'Tutankhamun, Çocuk Firavunun Hazineleri' sergisine yoğun ilgi
Yayınlanma:

Milattan önce 1323 ile 1341 yılları arasında yaşadığı tahmin edilen Mısır Firavunu Tutankhamun’a ait olan ve 1922 yılında keşfedilen hazinelerin 409’a yakın replikası sergileniyor.

Sergide, Tutankhamun’a ait savaş arabaları, divan, altın taht, inek kafalı divan, merhem vazosu, altın parmaklar ve sandaletler gibi önemli eserler yer alıyor. Ayrıca, Tutankhamun’un görselleri de serginin bir parçasını oluşturuyor.

Tufan Zaman, Serginin Türkiye organizatörü olarak, 3 bin 300 yıl önceki bir çocuk firavunun hikayesini sanal ortamda canlandırmaya çalıştıklarını belirtti. Sergide yaklaşık 409 eser bulunuyor ve bunların tamamı, Kral Tutankhamun’un mezarında 1922 yılında keşfedilen eserlerin birebir replikaları.

Sergi, 1 Haziran tarihine kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak. Mısır tarihine ve kültürüne ilgi duyanların ilgisini çeken bu sergi, tarihin izlerini günümüze taşıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.