TVHB Merkez Konseyi Başkanı Arslan: ''Mesleğimize ve hayvancılığa önemli bir darbe vurulmuştur"

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), "Dünya Veteriner Hekimler Günü" vesilesiyle basın açıklamasında bulundu. TVHB Merkez Konseyi Başkanı Murat Arslan, Ankara'nın Ulus semtindeki Zafer Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasında, veteriner hekimlerin yaşadığı hak kayıplarına ve özlük haklarındaki ihlallere dikkat çekti.

TVHB Merkez Konseyi Başkanı Arslan: ''Mesleğimize ve hayvancılığa önemli bir darbe vurulmuştur"
Yayınlanma:

TVHB Merkez Konseyi Başkanı Murat Arslan, sorunların çözüme kavuşturulmaması halinde, iş bırakma gibi demokratik haklarını kullanacaklarını belirtti.

''ÖZLÜK HAKLARINDA KAYIPLAR YAŞANDI''

Arslan, yaptığı açıklamada, "Veteriner hekimler olarak çok uzun zamandır, yaşadığımız hak kayıplarına rağmen fedakarca görevimizi yapmaya çalışıyoruz" dedi. Arslan, veteriner hekimlerin tarihteki yerine vurgu yaparak, dünya literatürüne girmiş ve çığır açan araştırmalar yaptıklarını ifade etti. Ancak, 1980'li yıllardan itibaren hem çalışma alanlarının daraldığını hem de özlük haklarında kayıplar yaşandığını dile getirdi.

TVHB Başkanı, meslektaşlarının insan onuruna yakışır şartlarda çalışmaları ve yaşamaları için çaba harcayan birliğin, artık sorunlarını kamuoyuna açık bir şekilde ifade etmekten başka bir seçeneğinin kalmadığını belirtti.

''MESLEĞİMİZE VE HAYVANCILIĞA ÖNEMLİ BİR DARBE VURULMUŞTUR"

Arslan, kamu veteriner hekimleri için çözüm önerileri de sundu. Bu öneriler arasında, fiili hizmet zammının geri getirilmesi, emekli veteriner hekimlere ek ödeme yapılması, özel hizmet tazminatları ve ek ödemelerin artırılması, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda çalışan veteriner hekimlerin büyük proje tazminatından yararlanması ve veteriner hekimlerin ek göstergesinin aldıkları eğitimle orantılı olarak artırılması yer aldı.

Veteriner hekimlerin karşı karşıya olduğu sorunlara da dikkat çeken Arslan, "Cenevre veteriner hekimliği sözleşmesine aykırı olarak Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü ve bağlı birimleri reorganizasyon adı altında kapatılmış, mesleğimize ve hayvancılığa önemli bir darbe vurulmuştur" ifadelerini kullandı. Arslan, "Plansız arttırılan fakültelerle eğitimde nitelik tartışılır hale gelmiş, her yıl mezun olan 3 binin üzerinde genç veteriner istihdam sorunu yaşamaya başlamıştır" şeklinde konuştu.

Arslan, yetkililere çağrıda bulunarak, veteriner hekimlerin hayvan ve insan sağlığı için kritik bir meslek grubu olduğunu ve sorunlarının çözümünün acil olduğunu vurguladı. Ayrıca, sürdürülebilir bir hayvancılığın önündeki engellerin de aşılarak, veteriner hekimlerin çalışma alanlarının korunması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.