Ulus'taki telefoncular yeni yerlerine geçiyor… Eski yerleri meydan oluyor!

Ankara Tarihi Ulus Hali’nin açılması ile Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)'nin Ulus ve çevresinde ilerlettiği yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ulus’ta bulunan telefoncuların olduğu yer yıkılacak, yerine ise meydan yapılacak.

Ulus'taki telefoncular yeni yerlerine geçiyor… Eski yerleri meydan oluyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ulus Hal Sokak'ta bulunan telefoncular, Tarihi Ulus Hali’nin hemen yanına yapılan çarşıya geçmeleri için sayılı günler kaldı. Telefoncular yeni yerlerine geçtiklerinde ABB alanı yıkıp yerine meydan yapacak.

x.jpg

TELEFONCULAR GİDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş göreve geldiği günden itibaren Ankara’nın tarihi alanlarında birçok değişim ve yenileme çalışmaları başladı. En büyük projelerinden biri olan Ulus ve çevresini yenileme projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Tarihi Ulus Hali’nin açılışı yapıldı.

'Ulus ve çevresi yenileniyor' şiarı ile ilerleyen ABB, Hal Sokak’ta bulunan telefoncuları Kızılbey Sokak’ta bulunan yeni yerlerine taşıma kararı aldı. Telefoncuların taşınması halinde Hal Sokak’taki çarpık yapı yıkılacak ve yerine bir meydan inşa edilecek. Böylece Ulus eski ihtişamlı günlerine yeniden dönecek.

y.jpg

ESNAF KARARSIZ

anadolugazete.com.tr'nin görüştüğü esnaf ise kararsız görüyor. Esnafın bir kısmı, insanların buraya alıştığını ve buranın bir canlılığının olduğunu belirterek yeni yere geçtiklerinde böyle canlılık ve müşteri kalabalığının olmayacağından endişe ediyor.

z.jpgDiğer kesim ise hem güzel bir yapı içerisinde olacaklarını, soğuk kış günlerinde açık alanda durmayacaklarını hem de hırsızlara karşı dükkanlarını koruyabileceklerini ifade etti. Konuştuğumuz esnafın en büyük dertlerinden biri hırsızlar oldu. Son 1 hafta içerisinde dükkanına 2-3 kere hırsız giren esnaflar var.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.