Umut otopark ikinci el pazarı, Ankara'da 80 aileye ekmek kazandırıyor

Ankara Antikacılar ve El Sanatları Sevenler Derneği Başkanı Rıza Doğan, ikinci el pazar yerini açmakla vatandaşa alternatif alışveriş yapma kapısı araladı.

Umut otopark ikinci el pazarı, Ankara'da 80 aileye ekmek kazandırıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara'nın Ulus Eski Yahudi Mahallesi olarak da bilinen, Ankara’nın Ulus semti Adnan Saygun Caddesi’nde yer alan Umut Otopark ikinci el pazarı, yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösteriyor.

Pazarda, ev eşyası, kıyafet, elektronik eşya, antika eşya gibi akla gelebilecek her türlü ikinci el ürün satışa sunuluyor. Birçok ürünün yer aldığı pazar, 80 aileye ekmek kapısı oluyor.

ulus3.jpg

BÖLGEDEKİ İHTİYACI FARKETTİK

Dernek Başkanı Rıza Doğan, pazarın kuruluş sürecini ve işleyişini şu şekilde anlattı: "Burada müsait geniş alanımız vardı. Bu bölgede de böyle bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Yakınımızda bulunan hastane hafta sonları kapalı olduğu için araziyi otopark olarak kullanamıyoruz ve boş kalıyordu. Aynı zamanda bölgede böyle bir ihtiyacın olduğunu farkedince hafta sonu boşluğunu değerlendirmek istedik. Pazarımız 6 senedir bu şekilde faaliyette. Bu vesileyle 80 aile evine ekmek götürüyor."

ulus2.jpg

KADIN ESNAFLAR ÖNCELİĞİMİZ

Doğan, ikinci el pazarlarının ekonomik krizde bütçe dostu bir alternatif olduğunu belirterek, "İnsanlar artık ikinci el pazarlarına yöneliyor. Hem ucuz hem kaliteli ürünler bulma imkanları var. Bu pazarda kadın esnaflarımıza öncelik tanıyoruz. Elimizden geldiğince gücümüzün yettiği kadar kadınlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Değerli esnaf ablalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onlar sayesinde pazar daha çok renklendi” ifadeleri kullanıldı.

ulus4.jpg

Başkentlilerin uğrak yeri olmayı hedefleyen Umut ikinci el pazarı cuma, cumartesi ve pazar günleri hizmet veriyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.