UNESCO’dan ABB Çocuk Meclisi üyelerine, kültürel mirasın korunmasına yönelik farkındalık konferansı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyelerine, kültürel miras hakkında bilgilendirme ve farkındalık oluşturma konferansı gerçekleştirildi.

UNESCO’dan ABB Çocuk Meclisi üyelerine, kültürel mirasın korunmasına yönelik farkındalık konferansı
Yayınlanma:

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyelerine yönelik “UNESCO Dünya Mirasları ve Somut Olmayan Kültürel Miraslarımız” konferansı düzenlendi.

Konferansa, Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Raportörü Bilge Tüzel ile Dünya Mirası Gezginleri Derneği kurucusu ve dünyada en çok Unesco Dünya Mirası gezme rekorunun sahibi olan Atila Ege katıldı.

Kültürel mirasın tanınmasına ve korunmasına yönelik farkındalık oluşturmayı hedefleyen Konferansta, Dünya Mirasına üye olan yerleri ve adaylıkları gösteren noktaları slayt sunumu eşliğinde anlatan konuşmacılar; UNESCO’nun tüm dünyada sürdürmekte olduğu çalışmalar hakkında bilgi vererek, üyelerin sorularına cevap verdi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından gerçekleştirilen konferansın sonunda ABB’nin 27. Dönem Çocuk Meclisi üyelerine Genç Dünya Mirası Koruyucuları anlamına gelen Patrimonito sertifikaları verildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.