Uysal'dan Yılmaz’a ziyaret

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal ve beraberindeki heyet, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ı ziyaret etti.

Uysal'dan Yılmaz’a ziyaret
Yayınlanma:
Güncelleme:

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal ve beraberindeki heyet, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ı ziyaret etti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal başkent Ankara’nın daha yaşanılabilir örnek bir kent olarak problemlerinin çözümü için siyaset üstü yaklaşımlar sergileyen Ankara Kent Konseyi’nin çalışmalarını yakından izlediğini söyledi.

Kentin ortak problemlerine ilişkin, ortak akıl geliştirme ve dayanışma noktasında her türlü desteği vereceklerine dikkat çeken Genel Başkan Gültekin Uysal, şöyle konuştu:

ycnl8743.jpg

“Ankara’nın üzerinden bir vesayet kalktı”

“31 Mart Yerel seçimleri, Ankara’nın üzerinden bir vesayetin kalkmasına vesile bir seçim oldu.  İnanıyoruz ki tek kişinin yönetiminden çıkan Ankara’mız, her yönüyle dünya başkentleri arasındaki gücünü ve farkını ortaya koyacaktır.

Her ne kadar siyaset ve bürokrasinin gölgesinde bir başkent olarak kalmış görünse de tarihi ve kültürel anlamda pek çok özelliği ile Ankara bu özelliklerini koruyor. Ankara; tarihi geçmişi olan, Anadolu’ya gelip yerleşmemizden itibaren çok önemli bir merkez olmuştur. İstiklal Harbi ile beraber ise hepimiz için bambaşka bir manaya tekabül etmiş bir şehrimiz.

Bizler Demokrat Parti olarak sadece yaptıklarımızla değil yapamadıklarımızla da mesul olduğumuzun bilinciyle ve 70 yılı aşan yönetim tecrübemizle siyasetimizi sürdürüyoruz. Sadece oyunu aldığımız insanların değil; oyunu alamadığımız insanların da rızasını gözetmek, bizim için de Ankara Kent Konseyi için olduğu kadar, önemli bir prensip olmuştur.

Ticaretiyle, sanayisiyle, esnafıyla, dernekleriyle, vakıflarıyla, sanatçılarıyla, zanaatçılarıyla, sporcularıyla, üniversiteleriyle, turizmcileriyle velhasıl tüm kenti, siyaset üstü bir üslupla kapsayan ve kucaklayan Ankara Kent Konseyi’nin çalışmalarını, başarılarını ilgiyle takip ediyoruz.

Makul olanın yanında olmak gibi bir tercihimiz var. Çeşitli çalışma gruplarınız ve komisyonlarınız var. Bizlerin de üstümüze düşeni yapacağımıza, çalışmalarınızda gerekli desteği vereceğimize şüpheniz olmasın. Sizin şahsınızda tüm yürütme kurulu üyelerinize başarılar diliyorum.”

Ankara Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Toplumun bütün kesimlerini ortak akılla aynı masada toplama iradesi gösteriyoruz”

“Demokrat geleneğin toplumun her kesiminde sağladığı konforu özlediğimiz süreçler yaşıyoruz. Köydeki bir çobanın cumhurbaşkanı olabilme hikayesi, dünyada bu ülkenin demokrasi anlayışına halen önemli bir örnektir. Bu ülkenin demokrat olma ölçüsü açısından Demokrat Parti’yi çok önemsiyoruz biz.

Kent Konseyi de bu geleneğin ruhuna uygun bir yapı. Ayrım yapmadan toplumun bütün kesimlerini ortak akılla aynı masada toplama iradesi bu.

Ankara’da toplumun bütün kesimlerinin bir arada oturamadığı bir süreç yaşadık ne yazık ki geçmiş dönemde. Bunun bedelini de bu kent ağır ödedi diye düşünüyoruz.

Yeni seçilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Belediye Kanununun 78. Maddesine göre yapması gereken çağrıyı birçok belediye başkanı gibi tedirgin olarak değil de hiç tedirgin olmadan yaptı. “Toplumun bütün kesimlerinin sorunlarını, endişelerini dinlemeye hazırım” dedi. “Emir komuta zinciri içerisinde hiyerarşik yapı ile burayı yönetmek istemiyorum. Tek sesli olarak yönetmenin bedelini bu kent çok ağır ödedi” dedi.

Bizler de be süreçte “Benimle aynı düşünmeyen insanlar da bu masa etrafında toplanıp düşüncesini ifade etmeye hazır” olduğu için bu yapının içerisine girdik. Bugün itibariyle 436 temsilci var Kent Konseyimizde. Hayatın her alanına dokunan sivil toplum örgütlerinin koşarak biz de burada olmak istiyoruz demeleri, bu konudaki irademizin doğru olarak yankı bulduğunu, anlaşıldığını göstermektedir. Hiçbir arkadaşımızın mensubiyetinin hangi partiden olduğunu merak etmedik biz burada. Bu kente dair hikayesi olan herkesin başımızın üstünde yeri var dedik. Kente dair müştereklerimiz etrafında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Çalışmalarımızın toplumun geniş kesimlerince duyulması için açıktan irade koydunuz. Çok değerlidir bizim için bu duruşunuz. Ziyaretinizden dolayı size ve kıymetli heyetinize çok teşekkür ederiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.