Valilik evsiz kimsesizlerİ korumaya aldı

Ankara Valiliği sokakta yaşayan kimsesizlerin bakım ve korunmasına ilişkin basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Valilik evsiz kimsesizlerİ korumaya aldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nın sorumluluğunda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yürüttüğü “Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi” kapsamında, Başkentte evsiz ve kimsesiz vatandaşların soğuk kış şartlarından korumak, rehabilitasyonlarını sağlamak ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kış döneminde misafirhaneler oluşturmak suretiyle misafir ediliyor.

144 VATANDAŞA HİZMET

Bu kapsamda; misafirhanede 1 Aralık 2019 tarihi itibariyle 144 vatandaşa hizmet verilmeye başlandı. Sokakta yaşayan evsiz ve kimsesizlere 2 öğün yemek verilerek giysi yardımı yapılmakta, sağlık ve kişisel bakım ihtiyaçları karşılanıyor. Yapılan müracaatların sayısının fazla olması sebebiyle 15 Ocak 2020 tarihinde 80 kişi kapasiteli ikinci bir misafirhane daha hizmete açılacak. 61 yaşını tamamlamış ve engelli olanlar vatandaşlar rehabilitasyon merkezine veya istemeleri halinde huzurevlerine de yerleştiriliyor. Öte yandan başka illerde ikamet eden akrabalarının yanına gitmek isteyenlerin ulaşım ve diğer giderleri karşılanarak yardımcı olunuyor. Yapılan hizmetler düzenli olarak denetlenip ve gözden geçirilirken ihtiyaç duyulan yeni tedbirler gecikmeksizin alınıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.