Veteriner hekimler sokağa iniyor

Veteriner hekimler bu hafta sonu Ankara’da sokağa inerek eylem yapacak. Hem emekliler hem de öğrencilerin bir araya geleceği bu büyük buluşmanın hangi detaylar üzerinde şekilleneceği de belli oldu.

Veteriner hekimler sokağa iniyor
Yayınlanma:

Veteriner hekimler, emeklilerinden öğrencilerine kadar, önemli bir buluşmaya hazırlanıyorlar. Bu buluşma, 27 Nisan'da kutlanacak olan Dünya Veteriner Hekimler Günü'nde gerçekleşecek. Cumartesi günü, Anıtkabir'i ziyaret edecek ve ardından Ulus’ta Atatürk Heykeli önünde bir basın açıklaması yapacak.

Her ildeki veteriner hekim meslek odalarında büyük bir hazırlık süreci yaşanıyor. Bu etkinliğe büyük bir katılım bekleniyor. Veteriner hekimler bir yıl aradan sonra yeniden seslerini yükseltmeye hazırlanıyor.

“VETERİNER HEKİMLİĞİN ÖNEMİNİ FARK ETTİRECEĞİZ”

Türk Veteriner Hekimler Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan’ın açıklamalarına göre, Arslan veteriner hekimliğin önemini vurgulamak için kararlı olduklarını belirtti. Arslan, "Veteriner hekimliğin toplumdaki kritik rolünü ve önemini insanlara fark ettireceğiz” dedi.
Bu açıklama, veteriner hekimlerin mesleki önemini vurgulamak ve topluma bilinç kazandırmak amacıyla yapılan çalışmaların önemini ortaya koyuyor. Veteriner hekimliğin sadece hayvan sağlığıyla değil, insan sağlığıyla da yakından ilişkili olduğunu vurgulayan Arslan, bu konuda farkındalık oluşturmanın kendileri için öncelikli bir hedef olduğunu ifade etti.

“GİDEREK HER ALANDA HAK KAYBINA UĞRADIK”

Arslan, “2018 yılına kadar kamudan emekli olan veteriner hekim olup da emekli olanlarla doktorlar yaklaşık aynı maaşı alıyorlardı. Ama şu anda neredeyse yarı yarıya. Veteriner hekim emeklisiyle bir doktor emeklisi arasında 16 bin lira fark var. Giderek her alanda hak kaybına uğradık” dedi.
Tüm bunlardan dolayı veteriner hekimler yaşadıkları sorunları dile getirmek ve çözülmesini sağlamak için bir araya gelerek basın açıklaması yapmaya karar verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.