Yenimahalle kreşlerinde sağlık taraması

Yenimahalle Belediyesi, virüs ve grip gibi salgın hastalıkların yayılmasının önüne geçmek amacıyla bünyesinde bulunan kreş ve gündüz bakım evlerinde sağlık taraması yapıyor.

Yenimahalle kreşlerinde sağlık taraması
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü hekimleri, minik ilçe sakinlerinin sağlık kontrolüne, Ergazi Mahallesi’nde bulunan Barış Manço Kreş ve Gündüz Bakımevi’nden start verdi. Yenimahalle Belediyesi hekimleri, ilçenin 11 noktasında belediye tarafından hizmete sunulan kreşlerde eğitim alan 2 bin 79 minik sakini sağlık taramasından geçirecek.

Yenimahalle’nin minikleri emin ellerde

Alanında uzman öğretmenler tarafından eğitim gören, 3-6 yaş arası minik Yenimahalleliler, gerçekleştirilen sağlık taraması ile kış mevsiminde olası sağlık problemlerinden korunuyor.

Uzman doktor tarafından muayene edilen minikler, boy, kilo, nabız, tansiyon, ateş ölçümü gibi rutin kontrollerin yanında kanda bulunan oksijen yüzdesinin ölçümü gibi önemli sağlık tetkiklerinden geçecek.

img-8117.jpg

“Çocuklarımız yarınlarımızdır”

Kış aylarında artan hastalıkların önüne geçmek amacıyla ailelerin dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Yenimahalle Belediyesi olarak çocuklarımıza çok önem veriyoruz. Çalışan annelerin güvenle çocuklarını bırakabilmesi için ilçenin dört bir yanına açmış olduğumuz anaokullarında, çocuklarımız hijyen kurallarına uygun bir şekilde eğitim alıyor. Çocuklarımız bizim yarınlarımızdır. Onların sağlıklı ve huzurlu yetişmesi için her detayı düşünmek zorundayız. Minik yavrularımıza yapılan hizmet, geleceğe yapılan hizmettir” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.