Yenimahalle’de Muharrem Ayı Özel Programı

Yenimahalle Belediyesi, Batıkent Murat Karayalçın Kent Meydanı’nda Muharrem Ayı Özel Programı düzenledi.

Yenimahalle’de Muharrem Ayı Özel Programı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Binlerce vatandaşın katıldığı Muharrem Ayı Özel Programında; Anadolu kültürünün ve müziğinin güçlü seslerinden Erdal Erzincan, seslendirdiği deyiş ve türkülerle duygu dolu bir akşam yaşattı.

Yenimahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği matem’e; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle İlçe Başkanı Feridun Güngör, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kerbela Şehitleri Yenimahalle’de anıldı

Yenimahalle Belediyesinin aşure ikramı ile başlayan programda nağmeleri ile yüreğe dokunan büyük saz üstadı Erdal Erzincan, Pir Sultan Abdal ve Aşık Mahsuni Şerif gibi büyük halk ozanlarının eserlerini ilçe sakinleri için seslendirdi.

Deyişler, türküler ve semah gösterileriyle Kerbela şehitlerinin anıldığı konser öncesinde vatandaşlara seslenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Bu akşam Muharrem dolayısıyla bir aradayız. Kerbela, mazlumların rahmet ve minnet ile zalimlerin ise lanet ve ibret ile anıldığı bir mektebin adıdır. Bize düşen Kerbela’yı doğru okumak ve anlamaktır. Kerbelayı anlamak, Kerbela’dan ayrılık gayrılık değil birlik ve beraberlik çıkarmaktır. Kerbelayı anlamak Hz. Hüseyin gibi davranmak, Hüseyince yaşamaktır. Onun zulüm ve haksızlık karşısındaki duruşunu evrenselleştirmektir” dedi.

img-1747.jpg

Yaşar “Kardeşlik iklimini tesis etmeye çalışıyoruz”

İslam dünyasının bugün de kan ve gözyaşı içinde olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Yaşar “Irak’ı gördük, Suriye’yi gördük, şimdi de Afganistan’ı seyrediyoruz. Bu ateş çemberi içinde olan bizler bugün, Cumhuriyetimizi kuran, bizi kulluktan vatandaşlığa geçiren, kadınlara haklarını teslim eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü daha çok anlıyor ve kendisine daha çok minnet duyuyoruz. Biz bu kardeşlik ve barış iklimini 13 yıldır Yenimahalle’de tesis etmeye çalışıyoruz. Kimsenim kimliğine ve inancına bakmadan hizmet ediyoruz. Türk ulusu olarak Hünkar Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Mevlana, Pir Sultan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bir bütünüz ve bir olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Erzincan “Bir gün mutlaka iyi kazanacak”

Konser sonrasında dinleyicilere ve Başkan Yaşar’a teşekkür eden usta sanatçı Erdal Erzincan da “Müzik siz olmadan olmuyor. Pandemi döneminde ben sazımı elimden düşürmedim. Ama saz duvarlara çalınmıyor. Bu müziğe, bu kültüre önem veren ve hissiyatla dinleyen sizler olmadan yapılan müziğin bir anlamı kalmıyor. Bu hissiyat sayesinde göz göze gelip konuşmadan anlaşabiliyoruz. Bütün dünya yüzyıllardır biliyor ki Hüseyin mazlumdu, masumdu, yezit zalimdi. İyi her zaman az kötü her zaman çoktur. Bir gün mutlaka iyi kazanacak” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.