“Konuşan Yazılar” sergisi Ankara'da sanatseverlerle buluştu

Yıldız Holding Ankara Sanayi Odasında (ASO) düzenlenen bugünkü "Konuşan Yazılar" sergisinde 36 hattatın 50 adet eseri sergilendi. Serginin açılışına katılan çok sayıda davetli, eserleri hayranlıkla inceledi.

“Konuşan Yazılar” sergisi Ankara'da sanatseverlerle buluştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

İslam eserlerine önem veren Yıldız Holding tarafından her yıl ramazan ayına yönelik sergiler açılıyor. Bu yıl da Holding, “Konuşan Yazılar” adlı sergi ile ‘hüsn-i hat’ eserleri sanatseverin karşısına çıkardı.

eserler-rop.jpg

Yıldız Holding Sanat Danışmanı Esra Göncüoğlu, “Eserler, çok değerli ve kıymetli hattatların imzasını taşıyor. Eserlerin hepsi belli bir anlam çerçevesinde yer alıyor. Eserler, konuşurmuşçasına mesajlar veriyor. En eski tarihli eserlerimizden biri Hafız Osman Efendi’nin eseri var. Kazasker Mustafa İzzet Efendi, Sultan Abdülmecit Han, Fehmi Efendi ve günümüz hattatlarının da eserleri yer alıyor.” dedi.

eserler.jpg

Göncüoğlu, serginin ilk olarak İstanbul Çamlıca’da açıldığını, Konya ve Edirne’de de eserleri sanatseverlerle buluşturduklarını ifade ederken farklı illerde de serginin devam edeceğini belirtti.

eserler-toplu.jpg

Sergide verilen mesajın ise sabır, tevekkül, rızık gibi konuların olduğunu ifade eden Göncüoğlu, “Hepsinin bir sırası var. Anlamlarıyla kendisine hayran bırakıyor. Sabırla ilgili bir zorluk çeken kişi, burada sabırla ilgili gördüğü yazıyla bir huzura kavuşuyor diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Programa Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.