Zonguldak ve Ankara'da eşzamanlı tefeci operasyonu

İki ilde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 8 kişi tutuklandı.

Zonguldak ve Ankara'da eşzamanlı tefeci operasyonu
Yayınlanma:

Zonguldak ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı tefeci operasyonunda gözaltına alınan 18 şüpheliden 8'i tutuklandı. Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tefecilik yaparak suç gelirlerini aklamakla suçlanan bir suç örgütüne karşı operasyon düzenlendi.

Toplamda 49 şüpheli, Zonguldak'ta 19 ve Ankara'da 30 olarak belirlenerek gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından, suç örgütünün toplamda 320 milyon TL değerinde tefecilik ve kara para aklama faaliyetleri gerçekleştirdiği ortaya çıkarıldı.

Şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında "suç örgütü kurma, suç gelirlerini aklama, tefecilik, nitelikli yağma, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması" bulunmaktadır. Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından Sulh Ceza Hâkimliğine gönderildi.

Sulh Ceza Hâkimliği tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon, suç örgütünün kamuyu zarara uğratma eylemlerine karşı yapılan etkili bir mücadele olarak değerlendirilmektedir.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.