Kutlu Tamay

Kutlu Tamay

Ankara’dan dünyaya açılan marka “Butcha”

Ankara’dan dünyaya açılan marka “Butcha”

Geçenlerde tavsiye üzerine değerli dostlarımla beraber Tepe Prime ‘da bulunan BUTCHA Restaurant’a gittim. Güler yüzlü bir karşılamanın ardından masamıza oturduk. Oturur oturmaz fırından yeni çıkmış sıcacık ekmeklerimizi leziz zeytinyağına batırarak, o ilk açlık halimizi az da olsa bastırdık. Sonrasında içecek tercihimiz soruldu ve kırmızı şarap da mutabık kalarak siparişimizi verdik. Özellikle bu noktaya dikkat çekmek istiyorum dostlar; şarap sunumu çok özeldi. Şarabı farklı bir dekantör eşliğinde hoş bir karafa çok yavaş bir şekilde boşaltarak önce göz zevkimiz doyurdular. O esnada şarabın o hoş kokusu etrafa yayıldı. Sonrasında da 2014 Arjantin üretimi Alamos Malbec marka kırmızı şarap da damak tadımızı doyurdu. Ardından da kendilerine has özel yöntemlerle, uzun süren işlemlerle, ciddi bir emek harcayarak ürettikleri sosis, sucuk ve köftenin tadına baktık bayıla bayıla..

Biz bu nefis lezzetleri tadarken mekânın kurucusu Sayın Osman SUNGUR bey yanımıza geldi. Kendisinden mekânın kuruluşu ve hedefleri ile ilgili bilgiler aldık. Ankara’da başlayan serüvenin İstanbul, Dubai, Katar, Suudi Arabistan ve yakın zamanda Azerbaycan’a kadar ulaşacağını belirten Sungur, hedeflerinin bir Dünya Markası olmak olduğunu bizlere ifade etti. Büyük bir gururla öğrendiğimiz bu bilgileri de aldıktan sonra keyfimiz daha da yerine geldi. Özellikle bir Ankara aşığı olarak Ankara’da temelleri atılan bir markanın dünyaya yayılıyor olması beni çok mutlu etti.

Tekrar masamıza dönecek olursak; lezzet şöleni o muhteşem kaburga resitali ile tüm hızıyla devam ediyordu. Yaklaşık 8 saat pişirilen o müthiş lezzet çok güzel bir şekilde parçalara ayrılıp baharatlandıktan sonra; yine farklı bir şekilde hazırlanmış, leziz bir püre ile, ufak bir lavaşa sarılarak servis edildi bizlere. Açıkçası ben normalde eti bu formda sevmeyeceğimi düşünüp biraz ön yargılı yaklaştım önce, ama tadına bakınca yanıldığımı anladım ve bu lezzet benim favorim oldu. Tıka basa doymamıza rağmen cennet çamuru dedikleri; kadayıfın şerbet ve fıstıkla tavada ağır ağır piştiği, şerbetin etkisiyle kadayıfların birbiriyle bütünleştiği, üzerinde bolca fıstık ve kaymakla servis edilen o müthiş tatlıyı da yedikten sonra mekândan çok mutlu bir şekilde ayrıldık.

kutlu-tamay.png

BUTCHA markasının yaratıcı ve kurucusu Sayın Osman SUNGUR Bey’e ve İşletme Müdürü Sayın Bülent ALTINBAŞ Bey’e her şey için teşekkür ediyor ve ülkemizin adını dünyanın başka birçok yerinde başarı ile duyurmalarını diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kutlu Tamay Arşivi