Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Ankaragücü emin adımlarla

Ankaragücü emin adımlarla

Spor Toto Birinci Lig’de 23’üncü hafta geride kaldı. Başkentin üç güzide ekibi bu hafta birbirinden zorlu maçlara çıktı. MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği Ankara derbisinde karşı karşıya gelirken, Ankara Keçiörengücü ise Samsunspor’u konuk etti.

Bir yandan şampiyonluk mücadelesi veren bir yanda ligde tutunmak için mücadele eden iki takımın mücadelesi beklenen çekişme ve heyecandan uzaktı. Birisi zirvede, bir diğeri sıkıntılarla boğuşuyor.

Koşar adımlarla şampiyonluğa koşun Başkentin Sarı Lacivertli ekibi Ankara derbisinde Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Maçtan 3-0 galip ayrılan Ankaragücü yeniden zirveye kurularak ben bu ligde misafirim mesajı verdi.

Düşünün ligin en çok gol atan takımı Ankaragücü, ligin en az gol yiyen takımı Ankaragücü, ligin en çok maç kazanan takımı Ankaragücü, ligin en az maç kaybeden takımı Ankaragücü ve ligin lideri Ankaragücü daha ne olsun.

Böyle bir takım şampiyonluğu hak etmiyor mu dostlar. Ben bu takıma inanıyorum. Sezon başında yaşanan sıkıntılara, devre arasında yapılamayan transferlere rağmen bu takım ligin zirvesindeyse ne söylenir ki artık.

Gençlerbirliği’ne gelecek olursak bu takımın işi çok zor. Teknik direktör Metin Diyadin ile ekibinin gayreti ve çabası bu takımı daha fazla ileriye taşımak için yeterli değil. İşin özü para olmayınca mutlulukta olmuyor.

Ortaya konulan futbol gerçekten içler acısı. Ne düzgün bir hücum geliştirebildiler, ne de savunma yapamadılar. Ankaragüçlü oyuncular biraz dikkatli olsalardı fark daha da büyük olurdu bunu da belirtmekte fayda var.

Takımın bundan sonraki maçlara daha zor ve daha sıkıntılı. Çünkü ligin boyu kısalıyor ve takımlar artık can derdine düşüyor. Transfer yapamayın, transfer tahtasını açamayan bir kulüp ne kadar ilerleyebilir ki?

Yönetimin işi kolay değil hem para yok hem sıkıntı çok. Hal böyle oyuncu ligi düşmeden orta sıralarda bitirirse büyük başarı olacaktır. İnşallah takımdaki sakat oyuncular iyileşir de bir nebze olsun umutlar yeniden yeşerir.

Bir diğer temsilcimiz Ankara Keçiörengücü ligde play-off mücadelesi veren Yılport Samsunspor’u konuk etti. İki takımın soğuk Ankara havasında ortaya koyduğu futbol yürekleri ısıttı. Gerçi çok gol olmadı ama yaşanan heyecan görülmeye değerdi.

Keçiörengücü ara transfer döneminde yaptığı atakla ligde kalacağını bir kez daha gözler önüne serdi. Öne geçtiği Samsunspor karşısında basit savunma hatası sonucu beraberlikle ayrılması kendileri adına şanssızlıktı.

Taner Taşkın’ın talebeleri ortaya koyduğu oyunla ligin ilerleyen maçlarında çok can yakacağını gösterdi. Umut ediyorum ki bu güzel futbolunu sezonun geri kalan bölümünde sürdürmeleri.

Üç takımımız da Başkentin temsilcileri ve bu ligde var olmalı Ankara’nın tanıtımı ve başarısı için de önemli. Onun için bu galibiyetler çok önemli. Üç takımımız da sezonu en iyi yerde bitirecektir diye inanıyor sağlıklı ve güzel günler diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi