Eyüp Kara

Eyüp Kara

Ankaragücü zirveye tutundu

Ankaragücü zirveye tutundu

Spor Toto Birinci Lig’de ikinci yarının ikinci hafta maçları geride kaldı. Zorlu bir zirve yarışının yaşandığı 21’inci haftada MKE Ankaragücü haftayı mutlu kapattı.

Spor Toto 1. Lig'in 21. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren maçta MKE Ankaragücü deplasmanda Kocaelispor'un konuğu oldu. Büyük çekişmeye ve heyecana sahne olan mücadeleyi Başkent ekibi rakibini 2-1 mağlup ederek altın değerindeki 3 puanı hanesine yazdırmasını bildi.

Kocaelispor galibiyeti Ankaragücü için çok önemliydi ve deplasmandan alınan bu üç puanla Süper Lig yolundaki bir engel daha aşılmış oldu. Gerçi kazanılan bu üç puanda rakibin uzun süre 10 kişi mücadele etmesi büyük etken oldu diyebiliriz.

Rakip 10 kişi kaldıktan sonra Ankaragücü daha rahat bir futbol oynadı. Belki gol pozisyonu bulmakta zorlandı fakat netice 2-1 kazanarak sahadan üç puanla ayrılmak daha önemliydi ve Ankaragücü bunu başardı.

Öte yandan haftaya lider giren Ümraniyespor’un İstanbul derbisinde İstanbulspor'a 1-0 kaybettiği haftayı iyi değerlendiren sarı lacivertliler, rakibiyle puanını eşitleyip averajla 2. sırada yer aldı.

Ankaragücü bu galibiyetin ardından yoluna emin adımlarla devam ediyor. Gerçi ortaya konulan futbol pek tatmin edici olmasa da kazanılan üç puan ilerleyen maçlar için ümit vermiştir orası kesin.

Evet lig zorlu, evet bütün takımların hedefi ligi en iyi yerde bitirmek fakat Ankaragücü’nün  hedefi Süper Lig ise bu takıma transfer dönemi bitmeden mutlaka takviye şart. Takviye olmazsa yaşanacak sakatlık durumlarından kadronun yetersiz olduğunu bir kez daha belirtmekte fayda var.

Netice zorlu bir deplasman geride kaldı ve kazanan her zaman haklıdır. Ankaragücü kazandı ve yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Birazda Süper Lig’e bakmakta fayda var. Trabzonspor deplasmanda çok önemli bir Sivasspor maçına çıktı. Birçok oyuncusunun sakatlığı nedeniyle forma giymediği maçta bordo mavililer karlı bir zeminde rakibi ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda büyük bir engeli daha aştı.

Bordo mavililer bu futbolunu sürdürürse ligin bitmeden şampiyonluğunu ilan edecek gibi görünüyor. Sivas karşısında futbol olarak çok iyi görünmese de alınan altın değerindeki bir puan ligin sonunda şampiyonluğu belli edebilir.

Fenerbahçe’de sular durulmuyor bir türlü. Sarı lacivertliler teknik direktör değişikliğine rağmen ortaya koyduğu futbolla hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Sarı lacivertliler Antalyaspor karşısındaki mücadelesi ile bir puanı zor kurtardı.

İsmail Kartal’ın teknik direktörlük görevine gelmesi Fenerbahçe’de pek işe yaramış görünmüyor. Futbolcular vurdumduymaz, ortada futbol adına pek bir şey yok ve takım havlu atmış gibi görünüyor. İşin özü Fenerbahçe bu sezonu unutup önümüzdeki sezonun planlamasını yapması daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Beşiktaş evinde Gaziantepspor karşısında kazanmaya yetecek kadar oynadı ve kazandı. Kara kartal hakemlerin kötü yönetimine ve verilmeyen yüzde yüz penaltısına rağmen kazandı. Siyah beyazlılar bu futbolunu sürdürürse hızla ligin üst sıralarına tırmanacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi