Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Araştırma şirketlerinin amacı ne?

Araştırma şirketlerinin amacı ne?

Malum 31 Mart yerel seçimleri geldi geçti. Acısıyla tatlısıyla biten seçimlerinin ardından vatandaş kendisine hizmet edecek belediye başkanlarını seçti. Kimisi seçtiğinden memnun, kimisi de verdiğim oy için çok pişmanım diyor fakat atı alan Üsküdar’ı geçti.

Peki hal böyle olunca son günlerin en çok tartışılan konusu ise araştırma şirketlerinin erken seçim olursa vatandaşın hangi siyasi lideri seçeceği oldu. Bu durumu o kadar ahlaksız ve yanlış davranış ki. Yeni bir seçim ortamından çıkmış bir ülkeye halkın iradesini saygı duyulmadan erken seçim söylemleri ve erken seçime yönelik propagandaların yapılması çok yanlış...

31 Mart seçim sonuçlarının ardından artık hizmet dönemi başladı. Erken seçim naraları atanların bu durumu hafızalarına iyice kazıması lazım. Çünkü Türkiye sandığa gitti muhtarından, meclis üyesine, belediye başkanlarına kadar kendini yöneteceği başkanı seçti.

Artık araştırma şirketlerinin de bu durumu iyi bir şekilde kavraması ve 2023’te yapılacak olan seçim tarihini iyi bilmeleri gerekir. Propaganda yaparak kendi özel araştırma şirketinin adını duyurmak için yapılan bu sahte yalan seçim anketlerini kamuoyuyla paylaşmamaları ve hiç yapmamaları gerekmektedir.

Şimdi seçim olsa şu parti bu kadar oy alır bu parti meclise giremez bunlara hiç gerek yok. Vatandaş her şeyi kendi özgür iradesiyle seçip biliyor zaten. Yaklaşık 3 yol sonra yapılacak seçim için şimdiden kara propaganda yürütmek ülkemizi sıkıntıya sokacağı gibi vatandaşı fitillemeye yetecektir.

Türkiye demokrasi ülkesidir. Bunu hiç bir kurum ve kuruluşun unutmaması gerekir. Ve şunu asla ve asla hafızalardan çıkmaması gerekir. Son sözü her zaman olduğu gibi sokaktaki vatandaş, esnaf, çiftçi söyleyecektir. Bu yüzden birlik ve beraberliğimize fitne sokmaya çalışan bu yalancı araştırma şirketlerinin dediklerine pek kulak asmamamız gerekmektedir.

Yani şimdiden ortamı ısıtıp milletin aklına karpuz kabuğunu getirmenin bir anlamı olmasa gerek. Yapılan her seçim ülkeye maddi olarak büyük külfetler getiriyor. Bu araştırma şirketleri bunu da halka anlatıyor mu? Hiç bahsediyorlar mı 31 Mart Yerel Seçimlerinin maliyeti ne oldu? Bilgisi olan var mı?

Erken seçimden bahsederek akılları bulandırmak yerine insanların onları bilgilendirecek araştırmalar yapmalarını tavsiye ediyodrum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi