5 yaşındaki öz kızına işkence yapan babaya 12,5 yıl hapis

Fatih’te S.S.K. adlı 5 yaşındaki kız çocuğunun öz babası ve babasının birlikte yaşadığı kız arkadaşı tarafından işkenceye uğramasına ilişkin soruşturma tamamlandı.

5 yaşındaki öz kızına işkence yapan babaya 12,5 yıl hapis
Yayınlanma:
Güncelleme:

Geçtiğimiz ay Fatih Silivrikapı’da 5 yaşındaki S. S. K.’nın üzerine kaynar su döken, dişlerini kıran ve üzerinde sigara söndüren baba İbrahim K. ve birlikte yaşadığı Hatice T. hakkındaki soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 5 yaşındaki S.S.K mağdur, öz annesi Kudret K.(23) ise ‘müşteki’ olarak yer aldı. İddianamede tutuklu şüpheli Hatice T.’nin “çocuğa karşı eziyet” ve “yaralama” suçlarından 4 yıldan 11 yıla, tutuklu şüpheli baba İbrahim K.’nın ise “alt soya karşı eziyet” ve “yaralama” suçlarından 4,5 yıldan 12,5 yıla kadar hapisleri istendi.

Başsavcılık tarafından onaylanan ve gönderildiği mahkemece kabul edilen iddianamede, olay tarihinde anne Kudret K. ile şüpheli baba İbrahim K.’nın boşanma aşamasında oldukları ve ayrı yaşadıkları anlatıldı.

5 yaşındaki kız çocuğunun, baba İbrahim K. ve kız arkadaşı Hatice T. ile birlikte yaşadığı belirtilen iddianamede, soruşturmanın anne Kudret K.’nın ihbarıyla başlatıldığı ifade edildi. Mağdurun yüzünün ve bacakların yanmış olduğu, vücudunda ısırık izleri, boynunda ise morlukların bulunduğunun tespit edildiği aktarılarak, bu kapsamda uzman doktor raporu alındığı bildirildi. Raporda, çocuktaki yanık izlerinin sıcak su dökülmesi sonucu oluştuğu, morlukların ise darbeye bağlı olarak meydana geldiğinin tespit edildiğine değinildi. Şüphelilerin ifadeleri sırasında suçlamaları inkar ettikleri belirtilirken, elde edilen fiziki bulgular neticesinde atılı suçları işlediklerinin anlaşıldığı vurgulandı.

Olayın geçmişi

Geçtiğimiz ay Fatih’te 5 yaşındaki S.S.K.’ya babası İbrahim K. ve birlikte yaşadığı Hatice T. tarafından işkence yapıldığı iddiası üzerine 2 şüpheli gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. S.S.K. ise Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.