Buzdolabından yaptıkları kayık sonları oldu

Edirne’de eski bir buzdolabına boş varil bidonlarını bağlayarak gölete açılan biri çocuk 2 kişi, derme çatma kayıklarının alabora olması sonucu...

Buzdolabından yaptıkları kayık sonları oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Edirne’de eski bir buzdolabına boş varil bidonlarını bağlayarak gölete açılan biri çocuk 2 kişi, derme çatma kayıklarının alabora olması sonucu boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Beykonak köyü yakınlarında bulunan gölette hem balık yetiştiriciliği yapmak hem de balık tutmak için ihaleyi alan Mehmet Özer (41), yakın arkadaşları ile birlikte gölete gitti. Piknik yapmak ve balık tutmak için babası Engin D. ile gölete giden 10 yaşındaki Soykan D. de, Mehmet Özer ile derme çatma yapılan adeta ’ecel kayığı’ olan kayığa binmek istedi. Oğlunun ısrarlarını kıramayan baba da oğluna izin verdi. Sokan D. ve Özer, balık yavrularını bırakmak için birlikte gölete açıldı. Eski bir buzdolabına bağlı varillerle yapılan derme çatma kayığın alabora olması sonucu gölete düşen Özer ve Soykan D. gözlerden kayboldu. GECE ARAMA YAPILAMADI Görgü tanıklarının ihbar etmesi üzerine bölgeye jandarma, 112 acil sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olayın akşamüstü gerçekleşmesi ve havanın kararması ile birlikte ekipler, arama kurtarma çalışmalarına devam edemedi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ekipler, ilk olarak 10 yaşındaki Soykan’ın kıyıya vuran cansız bedenine ulaştı. AFAD ekiplerinin gölet üzerinde şişme botla yaptığı arama sonrası 41 yaşındaki balık yetiştiricisi Mehmet Özer’in de cansız bedenine ulaşıldı. ’ECEL TEKNESİ’ SONLARI OLDU Beykonağı Köyü Muhtarı Galip Kılıç, ecel teknesine benzeyen bir kayığın iki genç insana mezar olduğunu belirterek, "Kullanılmayan bir buzdolabının kabağını çıkarıp iki tane de yanına bidon bağlayıp yani bunu kayık niyetine barajda geziyorlarmış. Bu şekilde buna binilmez, gezilmez. Yani bu 2 tane gencecik evlada mezar oldu. Daha önce de 13 yıl önce barajın derin bir bölgesinde yine böyle bir vaka yaşanmıştı" dedi. Özer ve Soykan D.’nin cesetleri, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.