Kimlik fotokopisi hayatını kararttı

Mersin'de 6 yıl önce yeğeni tarafından nüfus cüzdanının fotokopisi çektirilerek, kendisinden habersiz GSM operatörleri ve uydu kanallarına abone yaptırılan Gönül Apaydın, binlerce liralık borcun altında icralık oldu. Kredi borcu nedeniyle emekli maaşına d

Kimlik fotokopisi hayatını kararttı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi Hamidiye Mahallesi’nde, vasisi olduğu 17 yaşındaki torunu ile birlikte yaşayan Bağ-Kur emeklisi Gönül Apaydın’ın hayatı, 2010 yılında küçük kız kardeşinin oğlu olan yeğeni O.E.’nin İstanbul’dan Mersin’e gelerek kendisine sığınmasıyla karardı.

Emekli maaşı ve Mersin’deki yeğeninin havlu dükkanında ara sıra çalışarak kazandığı parayla hem geçimini sağlayan hem de torununu okutan Apaydın, aradan geçen 6 yılda yeğeninin, kimlik bilgilerini kullanarak kendisini dolandırdığını iddia etti.

Yeğeni yüzünden binlerce liralık borcun altına girdiğini, emekli maaşının bile bloke olduğunu öne süren 60 yaşındaki kadın, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı.

2010 yılında 3 ay yanında kalan yeğeni 35 yaşındaki O.E.’nin, kendisinden habersiz nüfus cüzdanının fotokopisini çektirerek adına birçok işlem yaptığını, yıllar sonra Şişli 7. İcra Dairesi’nden evine gelen icra kağıtlarıyla öğrendiğini söyleyen Apaydın, "Öz yeğenim O.E.’nin 2010 yılında benim kimlik bilgilerimi kullanarak adıma iki ayrı cep telefonu hattı çıkarması nedeniyle icralık oldum. Söz konusu GSM operatörünün avukatı ile telefonla yaptığım görüşmede, hatlar benim adıma kayıtlı olduğu için borcu benim ödemem gerektiğini söyledi. Toplam bin 150 lira ödedim. Ardından başka bir GSM operatörüne daha abone olduğumu öğrendim. Daha sonra da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Bununla ilgili dava halen devam ediyor" dedi.

BÜTÜN BUNLAR YETMEZMİŞ GİBİ...

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz

Paging.create(2, 1);

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.