Milyonluk temizlik işçisi sefalet içerisinde yaşıyormuş

Yurt genelinde 300 bin kişiyi toplam 5 milyon lira dolandıran çetenin üyesi olduğu iddia edilen ve bankadaki hesabından 1,5 milyon TL para çıkan Afyonkarahisar...

Milyonluk temizlik işçisi sefalet içerisinde yaşıyormuş
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yurt genelinde 300 bin kişiyi toplam 5 milyon lira dolandıran çetenin üyesi olduğu iddia edilen ve bankadaki hesabından 1,5 milyon TL para çıkan Afyonkarahisar Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan M.A.’nın oturduğu evin kirasını 2 aydır ödeyemediği ortaya çıktı.

İstanbul ve Afyonkarahisar’da düzenlenen 'El Nino' operasyonu kapsamında çökertilen şebekenin dolandırdıkları paraları, temizlik işçisine ait banka hesabına aktardıkları ortaya çıkmıştı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, vatandaşların banka hesaplarından bilgileri dışında para çekerek dolandırıcılık yapan şebeke, El Nino operasyonu ile çökertilmişti. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan dolandırıcılık şebekesiyle ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Alınan bilgilerde dolandırıcılık şebekesinin Afyonkarahisar Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan M.A.’yı ikna ederek banka hesabı açtırdığı öğrenildi. M.A. adına açılan banka hesabına yapılan vurgunlardan yaklaşık 1 buçuk milyon lirasını aktaran şebekenin M.A.’ya ise aylık bin 200 lira ödeme yaptığı tespit edilmişti. Yapılan tespitlerin ardından harekete geçen polis ekipleri, belediyeye ait araçla çöp toplayan M.A.'yı gözaltına almışlardı. Emniyette götürülerek ifadesi alınan M.A.’nın banka hesabındaki para hareketlerinden haberinin olmadığını söylediği öne sürülmüştü. “KENDİSİ GÖRDÜĞÜM KADARI İLE İYİ BİRİYDİ” Operasyonun ardından tutuklanan trilyonluk temizlik işçisi M.A.’nın Afyonkarahisar kent merkezinde Fatih Mahallesi'nde oturduğu evi bulan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri, M.A.’nın komşularından ilginç detaylar öğrendi. M.A.’nın 3. katta oturduğu evin alt kat komşusu Süleyman Bacak, komşusunun böyle bir olaya karıştığını duymasının ardından şoka girdiğini belirtti. Kendisini tanıdığı kadarı ile bu tür olaylara karışmayacak birisi olduğunu dile getiren Bacak, “Ben komşusuyum az-çok tanıyorum, merhabalığımız var. Sıkı bir ilişkimiz yok yani öyle oturup kalkmışlığımız yok. Biz burada 2 senedir oturuyoruz, onlarda yaklaşık olarak 1,5 yıldır burada oturuyorlar. Kendisi gördüğüm kadarı ile iyi biriydi. Ben duyduğumda şok oldum yani öyle birisi değil. Sima olarak öyle bir kişilik değil yani” diye konuştu. TRİLYONLUK TEMİZLİK İŞÇİSİ HAPSE GİRİNCE AİLESİNE KAYINPEDERİ SAHİP ÇIKTI M.A.’nın eşi H.A., gazetecilerin olayla ilgili görüşme istediğini reddederken, oturduğu evin önüne gelen gazetecilere ise kapıyı açmadığı gözlendi. Trilyonluk temizlik işçisi M.A.’nın biri 2, diğeri 8 yaşında olmak üzeri iki oğlunun olduğu ve eşinin çalışmadığı öğrenildi. Diğer yandan, M.A.’nın isminin açıklanmasını istemeyen bir başka komşusu ise trilyonluk işçinin yaşamı ile ilgili ilginç bilgiler vererek, M.A.’nın oturduğu evin kirasını 2 aydır ödeyemediğini öne sürdü. M.A.’nın geçim sıkıntısından dolayı bazen çift vardiya olarak çalıştığını ve zaman zamanda para kazanmak için ek işler yaptığını kaydetti. M.A.’nın tutuklanmasının ardından kayınpederinin kızının evine geldiğini ve ihtiyaçlarının karşılanması için kızına dün bankadan 2 bin 500 TL kredi çekerek verdiğini ifade eden komşusu, ayrıca olayın ardından H.A.’nın kız kardeşini de oturduğu eve çağırdığını ve birkaç gündür kız kardeşi ile yaşadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.