Öğrencisiyle cinsel içerikli yazışınca açığa alındı

Bursa'da, ortaokulda sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yaparken bir öğrencisi ile sosyal paylaşım...

Öğrencisiyle cinsel içerikli yazışınca açığa alındı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bursa’da bulunan bir ortaokulda 2 yıldan bu yana sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yapan M.G. hakkında, geçen 8 Mart tarihinde son sınıfa giden bir kız öğrencisi ile internetteki sosyal paylaşım sitesi üzerinden cinsel içerikli mesajlar yazdığını öne süren  ailesinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Bekar olan 9 yıllık öğretmen M.G. sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınan M.G., Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen üyeliğinden çıkarıldı.

M.G., olayın farklı bir boyuta taşınmak istendiğini öne sürerken sosyal paylaşım sitesinde arkadaşı olan öğrencisinin olaydan bir gün önce kendisine sosyal paylaşım sitesinin bir erkek tarafından çalındığını öne sürerek, şöyle dedi:

"O akşam bana öğrencinin sosyal paylaşım sitesinden cinsel içerikli mesajlar geldi. Ben de erkek tarafından çalındığını düşündüğüm için şüphelendim. Erkek tarafından çalındığı için işletildiğini düşünerek ben de ona cevap verdim. Olay sonra çok farklı boyuta ulaştı. Meğer öğrencim gerçeği söylememiş ve yazışmaları paylaşmışlar. Bana komplo kurdular."

Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen Sendikası Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, öğretmen M.G.’nin sendikadan ihraç edildiğini belirterek, "Böyle bir ahlaksızlığı kabul etmek mümkün değil. 860 bin eğitimci içinde bir kişi çıkabilir. Genelleme yapmak yanlış. Hiç kimsenin bunlara sahip çıkmaması gerekiyor. Bakanlık da bu konuda tedbir almalıdır" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.