Suriyeli anne ile kızının katil zanlısı Bursa'da yakalandı

Üsküdar'da Suriyeli aktivist 60 yaşındaki Orouba Barakat ve gazeteci kızı 22 yaşındaki Halla Barakat'ı öldüren katil zanlısı Bursa'da yakalandı.

Suriyeli anne ile kızının katil zanlısı Bursa'da yakalandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Üsküdar'da geçtiğimiz ay Suriyeli Suriyeli aktivist 60 yaşındaki Orouba Barakat ve gazeteci kızı 22 yaşındaki Halla Barakat öldürülmüş, katil zanlısı kayıplara karışmıştı. Olayla ilgili çalışma başlatan Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Yapılan inceleme sonrası anne ile kızını öldüren katil zanlısı kimliği belirlendi.

Şahsın Bursa'da olduğunu belirleyen ekiple bu sabah operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda katil zanlısı şahıs kıskıvrak yakalandı. Katil Zanlısının İstanbul'a getirileceği öğrenildi. Polis olayın terör bağlantısı olup olmadığını araştırıyor.

TEHDİT ALIYORLARDI

Barakat ve kızının, iç savaşın ardından önce İngiltere’ye gittikleri, 3 yıl önce de Türkiye’ye geldikleri belirlendi. Esad karşıtı cephede yer alan ve Suriye’deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili röportajlar yapan anne Barakat’ın bir süredir tehdit edildiği, bu tehditlerin Suriye gizli servisi ‘El Muhaberat’ kaynaklı olduğu öne sürüldü. Öldürülen annenin kardeşi, “Bir süre önce sosyal medyada biri, ablamı bozuk Arapça’yla ‘Sen çok konuşuyorsun, konuşma, yoksa seni öldürürüz’ diye tehdit etmişti” dedi.

3 AKRABASI ABD’DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Ailenin kaderi sadece İstanbul’daki acı dramla şekillenmedi. Barakat soyadı, 2 yıl önce ABD’de yaşanan korkunç bir olaydan sonra tüm dünya tarafından duyulmuştu. ABD’nin Kuzey Carolina Eyaleti’nin Chapel Hill bölgesinde Şubat 2015’te 3 Müslüman genç, 46 yaşındaki aşırı sağcı Craig Stephen Hicks tarafından öldürülmüştü. Saldırıda can veren 23 yaşındaki Deah Barakat İstanbul’da öldürülen Halla’nın kuzeni, Yusor onun eşi, Razan da Yusor’un kardeşiydi. Kuzey Carolina Üniversitesi’nde diş hekimliği okuyordu. Barakat’ın Filistinli çocukların diş tedavisi için de gönüllü olduğu biliniyordu.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.