İhsan Akça

İhsan Akça

Aşırılıktan kaçınılmalı

Aşırılıktan kaçınılmalı

Yaşantımızda her şeyin iyisini yapmak, iyisini yemek, iyisini giymek kadar güzel bir şey olamaz ama bunu aşırılığa götürerek müsrifliğe çanak tutmak yaşantımızda ki en tehlikeli davranışlardandır. Bunu frenlemek gerekli tedbirleri almak kişi olarak hem kendimize yakışan, kendimize ve çevremize uyum sağlayan yaşantıda değiliz, ya sosyal medyadan etkileniyor, ya da bazı televizyon programlarındaki giyim kuşamdan, davranışlardan etkileniyor onları yapmaya, kendimize uygun mu değil mi düşünmeden öyle yaşamaya başlıyoruz. Yaptığımızın ailemize, cemiyetimize hele örf ve adetlerimize uygun mu değil mi diye hiç düşünmüyor taklitçiliğe devam ediyoruz. Çevremize baktığımız zaman her zaman aşırılığı görüyoruz. Bu davranış ve yaşantıların sağlığımıza ve yaşantımıza faydalı olduğunu düşünmek mümkün değildir.

Biz millet olarak taklitçiliği bırakarak kendimize, ailemize ve milletimize en uygunu yapmak, en uygununu yemek, en uygununu giyinmek için çaba göstermek zorundayız bizim kendi değerlerimizi elimizden alanları görüp onları izliyor onları taklit ediyoruz en açık örneği beş ile on senedir yurdumuz kulüplerine gelen yabancı sporcuları taklit etmeye başladık. Sporu tertemiz yapan gençlerimiz takımlarına gelen yabancı futbolcuların sakallarına özendiler, nedir bu özenti nedir bu taklitçilik. Adamların temizlikle, düzenle alakaları yok her türlü pislik üzerlerinde niçin ona özeniyor kendi benliğimi bozuyor onlara uyuyoruz buna mecbur muyuz.

Bir bakıyorum bir televizyon programındaki sanatçının giydiğine davranışına ertesi gün hemen o giyim ve davranış sokaktakilerin üzerinde, hep merak derim Türk Sanat Müziği sanatçılarının giyimini, davranışlarını sanat aşklarını o kadar değerli ki işte onları örnek almalıyız. Sanat ve sanatçı milletini her yönüyle en iyi şekilde temsil edenlerdir bizi ne Avrubalının ne Afrikalısının, ne de Asyalısının yaşantısı ilgilendirmez bu millete yakışan en iyisi bu milletin evladının örf ve adetleri ile uyum sağlayanıdır. Onu yapmak öyle yaşamak diğer milletlere temizliğiyle tertibiyle aşırılığa taklitçiliğe özenmeden yaptıklarıyla örnek olmak önemlidir. Biz millet olarak onları taklit etmek değil kendi tertip düzenimizi onlara kabul ettirmek olmalıdır. Avrupa’dan teknolojiyi, düzgün çalışmayı yani iş ahlakını alalım, ondan faydalanıp daha iyi üretime yönelelim, milletimizin menfaati onu ister, ona muhtacız.

Biraz da milli eğitimin eli kalemli eğitimcilerine seslenelim, sizler iki hafta sonra okullarınızda olacaksınız sizi bekleyen öğrencilerinize kavuşacaksınız onların karşılarına nasıl çıkmanız gerekiyorsa öyle çıkınız. Kılık kıyafet yönetmeliğinin son değişiklikle yapılan yanlışlara devam etmeyiniz öğretmen hem öğrencisinin hem de velisinin karşısında giyimiyle, kuşamıyla davranışlarıyla örnek kişidir. Öğrencinizin karşısına kot pantolonla, kravatsız sakalla çıkmayınız, her yönüyle günlük tıraşını olmuş, tertemiz giyinmiş her türlü hazırlığını yapmış olarak çıkınız, öğrencileriniz sizi örnek alsın öğretmen her yerde her zaman öğretici ve örnek kişidir bunu unutmayalım.

Yeni kabinede görev almış bulunan Milli Eğitim Bakanımız eğitimin her yönünü bilen eğitim ordusunun beklediği vasıfları taşıyan bir eğitimci olduğunu okuyor, dinliyor anlıyorum. Sizlerde alınacak ve alınmış kararlara hemen karşı gelmeden bakanımıza sahip çıkın onun daha faydalı daha hızlı kararlar almasını kolaylaştırınız o zaman bu güne kadar umulanı veremeyen milli eğitim bakanlığının bundan sonra geçmişten ders alarak daha başarılı olmasını bekleyelim bütün öğretmenlerimizde görevini en iyi şekilde yaparak yapılacaklara yardımcı olunuz o zaman beklediğimiz başarıyı yakalarız, ondan da hepimiz mutluluk duyarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi