Eyüp Kara

Eyüp Kara

Atatürk nerede?

Atatürk nerede?

Hafta sonu İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde Anadolu yakasında bulunan Maltepe’de “Milletin Sesi” mitingi yapıldı. Miting alana mahşer kalabalığıydı adeta!

Öyle bir mahşeri kalabalık vardık ki ben bu kadar insanın toplanacağını tahmin etmiyordum, beni yanıltmadı açıkçası. Sesini duyurmak isteyen mi, derdini anlatmak isteyen mi, özgürlüğünü haykırmak isteyen mi kimi ararsanız oradaydı.

Orada gerçekten herkes vardı fakat bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk yoktu. Onun dışında kimi ararsanız oradaydı. Kurulan sahneye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun posterini asıp biz onun askerleriyiz dediğiniz Atatürk’ün resmi yoktu o sahnede.

Sahi siz nasıl Atatürk’ün askeri oluyorsunuz biriniz bana anlatabilir mi? Sizden Atatürk’ün askeri falan olmaz. Olsa olsa Atatürk’ün üstünden siyaset yapıp, sürekli onun arkasına saklanmak gibi bir durum var benim bunca zaman gördüğüm.

Yahu oraya toplanıyorsunuz da neden Atatürk’ü unutuyorsunuz. Bu yapılan bir AK Parti, bir MHP mitinginde olsaydı malum medya demediğini bırakmaz yerden yere vururdu. Ama kendileri yapınca sesleri çıkmıyor.

Çıkan cılız sesleri de hemen linç ederek bastırma derdindeler. Çünkü onlara gelen emir böyle. Konuyu fazla deşme, kurcalama üstünü kapat. Yani ne şiş yansın ne kebap misali.

Sosyal medya başta olmak üzere televizyon kanallarında izlediğim birçok yorumcu ve siyaset insanı bu işin içinde HDP var. Onların isteğini kırmamak için Atatürk’ün posterini asmadılar. Bizim sizi desteklememizi istiyorsanız oraya Atatürk’ün resmini asmayın diye telkinler gelmiş söylenenlere göre.

Tabi altılı masa var birde onun yancısı HDP var. Ne kadar inkar etseniz bile bu altılı masanın en büyük ayağı HDP. Sıkıysa onların dediğini yapma yoksa hayalini kurduğun iktidar olma rüyasını ancak rüyanda görürsün demek istiyor malum parti.

Miting alanında sıkı güvenlik önlemleri alındı hiçbir vatandaş sıkıntı yaşamadan geldi protestosunu yaptı sesini duyurdu gitti. Fakat o miting alanında yapılan tezahüratlar CHP’nin kiminle kol kola yürüdüğünün en güzel örneğidir bence.

Atatürk’ün partisiyiz diyeceksiniz mitingde “Her yer direniş, her yer Kandil” diyerek bu sloganın atılması sizin kanınıza dokunmadı mı? Biz illa iktidar olalım da gerisi önemli değil. Burayı yıkıp Kandil’e çevirseler de umurumuzda olmaz mı diyorsunuz?

Yazık gerçekten yazık ülkem adına Kandil naraları atanlara tek kelime edemediniz ve sessiz kaldınız. Sonra gelip bu Türk milletinin yüzüne bakıp bize oy verin diyeceksiniz öyle mi? İnanın sizin yatacak yeriniz yok.

Ha birde bu Maltepe mitinginde bir olay vardı ki gözlerden kaçmadı. Kendini muhalefet lideri zannedip miting düzenleyip Türkiye’yi dolaşan bir başkan vardı hatırlarsanız. Kendi işi dışında her türlü siyaseti yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında bir gerginlik olduğu hemen dikkat çekti.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş bu mitingde el sıkışmadılar. Hatta aynı platformda olmalarına rağmen birbirlerine bakarak selam bile vermediler. İmamoğlu ile Yavaş arasındaki adaylık yarışı tahminimizden daha sert geçiyor olabilir.

Bekleyip göreceğiz bakalım neler olacak. Ama bu işin sonu hiç iyi gelmiyor bana yakında kokusu çıkar bekleyin ve görün…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi