Erol Tosun

Erol Tosun

Bahçesi siyah perdeli TÜİK

Bahçesi siyah perdeli TÜİK

Sevgili anadolugazete.com.tr okuyucularımız, bilindiği üzere ülkemizde maaş artışından işsizliğe, sanayi gelişiminden açılan ve kapanan işyerlerinin sayım ve değerlendirmesine, yeni doğandan ölene, bina sayısından yaşamımızın her alanından bilgilerin olduğu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eski adı Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) kısaca ülkemizin her türlü istatiksel envanterini adı kurum olan, içi boş yer hazırlıyor!

*Resmi kurum olduğu için kira artışından enflasyon hesabına her şey bu kurumun birçoğu kılıfına uydurularak sözde verileri ile değerlendiriliyor! Ancak ve ancak gelin görün ki, bu kurumdan bilgi almak için randevu almak bir dert. İçerisine torpil bulup da girebilirseniz bir yığın prosedürden geçiyorsunuz. 35 katlı Ankara'nın her yerinden gözükecek tarzda dışı camlı ve çok şatafatlı bir binası var. Girişinde güvenlik var tabii ki, ancak personel, ziyaretçi giriş ve çıkışı insan boyundan yüksek cezaevi girişi gibi engelli, dönerli demir zırhla kaplı, bahçe duvarı, cezaevi duvarı mı desek, memleket için çok önem arz eden bir bina havası verilmek için midir desek? Bahçesindeki çimlerin altında gizli askeri bilgilerin saklandığı arşiv var havası verilerek beton duvarın üzeri siyah film kapla donatılmış. Bunu hem anlamak, hem de anlamlandırmakta da zorlanıyoruz?

tuik.jpg

*İlginçtir, TÜİK adlı "kul hakkı yiyen" kurumun olduğu yerin karşısında Hava Kuvvetleri, giriş kapısının karşısında Milli Savunma Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı bahçesi var, etrafı demirle çevrili ancak kapalı zırh gibi içerisini göstermeyen bir filmli duvar yok. Bazı yerlerinde sarmaşıklar var, bazı yerleri içerisindeki ağaçların diplerindeki kozalakların dahi görülebileceği kadar sadece demir parmaklıklarla çevrili.

**Bilgileri, kaynakları, grafikleri herkesten, vatandaşından gizleyen (Toplumu Üzen İktidar Kurumu), namı değer TÜİK, sen eskiden daha şeffaftın adında devlet vardı. Devletin ciddiyeti de vardı, belki binan bu kadar şatafatlı değildi ama bilgilerin çok gerçekçi idi!

tuik2.jpg

*Sevemedik seni şatafatlı binana rağmen, kul hakkı yemeye aracı olduğun için ,enflasyonu hileli rakamlarla düşük gösterdiğin için, iktidar edenlerin "istatistik yalancısı" olduğun için duvarları siyah filmli TÜİK, özledik seni Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE), devletin yetişmiş bilgi dolu uzmanlarının olduğu Devlet Planlama Teşkilatını, kuruşun hesabını yapan, yetimin hakkını kollayan Hazine Müsteşarlığını, liyakat gerektiren bakanlık müsteşarlıklarını, tecrübeli, donanımlı bürokrat yetiştiren Ortadoğu Amme İdaresini, kurumlardan kaldırılan kimlere niçin battığını halen tespit edemediğimiz Türkiye Cumhuriyeti (T.C) tabelalarını ve son 22 yılda devletin kapanan saygın bütün Cumhuriyet kurumlarını özlediğimiz gibi!!!

Yalansız, hilesiz, gerçekleri vatandaştan gizlemeyen kurumlara kavuşma dileklerimizle (Kul hakkı yiyenler hariç) ülkemizin bütün çağdaş, demokrasi yanlısı, Cumhuriyet sevdalısı, Kurucu Önderi Atatürk'ün yılmaz savunucusu namuslu, özgür bireylerine selamlar olsun deryalar, denizler, okyanuslar kadar!!!

*Sevgili okuyucularımız sizlerin de eleştirilerinizi ve önerilerinizi her zaman olduğu gibi yorum olarak bekliyoruz. Sağlıklı günler temennisiyle!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Erol Tosun Arşivi