Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Başkent’te derbi ateşi

Başkent’te derbi ateşi

Futbolun belki de en heyecanlı ve en ateşli günleri derbilerin oynandığı günler olsa gerek. Çünkü heyecanın doruk noktasına çıktığı bu maçlarda neredeyse hayat durma noktasına geliyor tabiri caizse.

Tabi bu dediğimiz koyu fanatik taraftarlar için geçerli. Çünkü öyle taraftar var ki tuttuğu takımlar için canını ver desen verecek. Onun için futbolda derbilerin olduğu haftalar gerçekten heyecan doruğa çıkıyor adeta o gün bambaşka bir atmosfer sarıyor etrafı.

Yarın Ankara’daki derbi ateşi Başkentli futbolseverleri Eryaman Stadı’na çekecek. Bizim de tavsiyemiz son haftaların iyi futbol oynayan iki takımını gidip canlı canlı izlesinler ve futboldan keyif almaya baksınlar.

Gözlerimiz yarın oynanacak olan Gençlerbirliği-Ankaragücü karşılaşmasında olacak. İki Başkent ekibi, Eryaman'da 77. kez kozlarını paylaşacak. Başkent derbisinde Ankaragücü'nün Gençlerbirliği'ne karış iki maç üstünlüğü bulunuyor. Sarı lacivertliler, 28 maçtan galip ayrılırken, 26 maçta rakibine mağlup oldu.

61 yıllık rekabette iki takımda birbirine gol konusunda üstünlük kuramadı. Her iki takımda rakip fileleri 98 kez sarstı. Süper Lig'de 24 puanı bulunan Gençlerbirliği 11'nci sırada. Son hafta mücadelesinde Aytemiz Alanya'yı 1-0 yenen kırmızı siyahlılar, evindeki derbiye moralli çıkacak.

Öte yandan Mustafa Reşit Akçay’ın teknik direktörlük görevine getirilmesinin ardından Ankaragücü son üç haftada çıkışa geçmiş aldığı puanlarla tehlikeli bölgenin dışına çıkma yolunda büyük bir adım atarak 20 puana yükselip 16 sıraya yükselmişti. Sarı lacivertliler ise geçen hafta Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek derbiye moralli gidiyor.

Derbi maçlarını önceden tahmin etmek veya şu sonuç çıkar demek çok zor. Çünkü bu tür maçlarda anlık verilen kararlar büyük rol oynar ve teknik adamların zekası, öngörüsü ve verdiği taktik çoğu zaman maçların kazanılmasında başrol oynar.

Ankara derbisinde iki takımımızda çok formda. Teknik adam değişiklikleri her iki takımada yaramış durumda. Yani bir teknik adaman takıma dokunuşu bu olsa gerek. Ankaragücü düşme potasından çıkmaya, Gençlerbirliği ise artık ilk on takım arasına adını yazdırma yolunda emin adımlarla yürüyor.

Ankaragücü’nün transfer yasağının kalkmasının ardından yaptığı takviyeler takımı olumlu yönde etkiledi ve gelen oyuncular hem olumlu bir hava getirdi hem de moral. Hal böyle olunca başarı kaçınılmaz oldu. Son üç haftada ortaya konulan futbol bunun en güzel örneği.

Öte yandan Gençlerbirliği zaten belli bir istikrarı yakaladı ve emin adımlarla yoluna devam edip çıkıp en iyi şekilde mücadele edip güzel futbolu ile hem üç puanı alıyor hem de güzel futbol oynuyor. Onun için güzel bir maç Ankaralıları bekliyor. Centilmence, dostça ve kardeşçe güzel bir maç olmasını temenni ediyor keyifli seyirler diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi