Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Bayram gelirken

Bayram gelirken

Pandemi bitti, bitiyor derken nihayet rahat ve gönül huzuru içinde bir Kurban Bayramına daha kavuşmamıza sayılı günler kaldı. Kurban telaşı derken, yolculuklar bu sene erken başladı.

Kimi yıllık iznini Kurban Bayramına denk getirip uzun soluklu bir dinlenme ve tatil yapma imkanı bulurken, kimi de memleket hasretini gidermek için yollara düşmeye başladı. Trafik yoğunluğu şimdiden başladı dersek yeridir.

Kurban Bayramı dinimizin bir vecibesi. Bunu yerine getirmek hepimiz görevi imkanlarımızın elverdiği şekilde kurbanımızı kesip, ihtiyaç sahiplerini unutmadan onların gönlünü de hoş tutmak, incitmeden yardımlarımızı yapmak insanlık görevimiz olmalı.

Trafik yoğunluğu başladı dediğimiz gibi yollar kalabalıklaşmaya başladı çoktan. Yola çıkarken lütfen dikkatli olun, hızlı gitmeyin ve dikkati elden bırakmayın sevgili okurlarımız. Sonra sevdiklerinize acıyı yaşatmayın.

Yola çıkacak olan vatandaşlarımız bol bol mola verin, dinlenin uykunuz varsa aracınızı bir benzinliğe çekip birkaç uyuyun ve daha zinde yolunuza devam edin. Kendinizi koruduğunuz kadar karşınızdakileri de koruyun onların canını yakmayın.

Kurban Bayramı öncesi sosyal medyada şöyle paylaşımları sıkça görmeye başladı. Kurban kesmek yerine bir öğrenciye bur verin, hayır kurumlarına yardım edin, birisinin kirasını ödeyin yok bilmem şunu yapın, yok bilmem bunu yapın gibilerinden.

Yahu siz kimsiniz? Kimin adına bu paylaşımları yapıyorsunuz? Size bu hakkı ve yetkiyi kim veriyor? Sana mı kaldı kimin ne yapacağı? Kurbanını kesip kesmeyeceğini size mi soracak vatandaş. Üstünüze vazife olmayın şeylere ne çok karışmaya başladınız.

Peki bunu tatile giden, gönlünce eğlenen kafayı çekip sarhoş olup sağı solu rahatsız edenlere neden söylemiyorsunuz? Madem çok canın yanıyor, madem çok istiyorsun sen git kurbanını bağışla. Kimseye akıl vermeye kalkma…

Neticede pandemi sonrası güzel bir bayram bizi bekliyor. Gönlünüzce dinlenin, sevdiklerinizle hasret giderin ve sevdiklerinize sevildiklerini hissettirin çünkü bugün gördüğünüz ana ve babanızı, en sevdiklerinizi bir dakika sonra yanınızda bulamıyorsunuz, kıymetlerini iyi bilin.

Kurban Bayramı öncesi lütfen çevrenizdeki fakir ve yetim çocukları sevindirin. Elinizden geldiğince onların yüzünü güldürün ve onlara hediyeler alın gönüllerini hoş tutun. Bunu yapmak dinimizin de bir emridir unutmayın.

Şimdiden Kurban Bayramınızı en içten ve en kalbi duygularla kutluyor. Sağlıklı ve sıhhatli günler diliyorum. Lütfen trafik kullarına uyun ve araç kullanırken çok dikkatli olun. Sevdiklerinizle keyifli bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi