Belediyenin geliri güneşten! Niğde Belediyesi'nden akılcı çözüm

Niğde Belediyesi, kendisinin kurduğu 999 kilowat güce sahip Güneş Enerji Sistemi (GES), sayesinde aylık 100 Bin TL gelir sağlıyor.

Belediyenin geliri güneşten! Niğde Belediyesi'nden akılcı çözüm
Yayınlanma:
Güncelleme:

Niğde Belediyesi, kendisinin kurduğu 999 kilowat güce sahip Güneş Enerji Sistemi (GES), sayesinde aylık 100 Bin TL gelir sağlıyor. Sarıköprü mevkiine kurulan Güneş Enerji santralinde 4 bin 400 panel ile elde edilen enerji özel şirketlere satılarak belediyeye gelir olarak aktarılıyor.

Lisansız olarak 1 megawatt ile kurulan Enerji Santralini Belediyenin hakkı olan 5 megawatt’a kadar çıkarıp yeni santraller kuracaklarını ifade eden Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, “Niğde Belediyesi olarak önemli bir yatırımımızın yanındayız. Bu yatırımımız geçen haftadan itibaren hizmete girdi. Yatırımımız enerji santrali ama güneş enerjisiyle çalışan bir sistem kısa adı GES diye tabir ettiğimiz bu sistemleri lisanssız olarak sadece belediyelere tahsis etti TEİAŞ. Bizde Niğde Belediyesi olarak bu tahsisi duyar duymaz hemen faaliyete geçtik. İlk etapta 1 megavat olan bu panelleri faaliyete geçirdik.

YATIRIMCI BELEDİYEYİZ

Aşağı yukarı bir buçuk yıldır üzerinde çalışılıyor. Bugünkü değerlerle 5 Milyon lira civarında belediyemizin kendi bütçesinden para harcadık. Amacımız sadece bu 1 megavat değil, 1 megavatı yaptıktan sonra biz tekrar 5 megavatı da lisanssız olarak kullanım hakkı elde ediyoruz. Bu yeni yaptıracağımız arıtma tesisini de 1 megavatlık güneş enerji sistemi kuracağız. Arkasından da yine 3 megavatlık enerji sistemi kurma hakkını kazanmış oluyoruz bu tesisi kurmakla. Niğde Belediyesi olarak diğer belediyeler arasında çok duyarlı, çok çabuk davranan, çok çabuk yatırım yapan bir belediyeyiz" diye konuştu.

ENERJİ GÜNÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ KONUSU

Çevre kirliliğinin önüne geçilmesinde önemli olduğunu vurgulayan Özkan, “Artık hiçbir çevreyi kirletmeden ek yatırım yapmadan şu gördüğümüz enerji her ay 100 bin lira civarında bize gelir sağlayacak. Zaten biz enerjiyi de çok tüketen bir belediyeyiz. Cazibeli olmadığı için su pompalarıyla içme suyumuzun sağlanmasında çok enerji tüketiyoruz. O bakımdan enerjinin kıymetini Niğde Belediyesi olacak çok iyi biliyoruz. Yatırımlarımızı da o yönde gayet çabuk olarak yapıyoruz. Bu güneş enerjisiyle çalışan elektrik santralimiz Niğde’mize, Niğde Belediyemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. İHA

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.